Ds. A. J. van den Herik

Nieuws

11 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Hervormd Nijkerk hoopt op komst ds. A. J. van den Herik

De hervormde gemeente in Nijkerk (wijk 1) heeft een beroep uitgebracht op ds. A. J. van den Herik. De gemeente is vacant vanwege het vertrek van ds. H. Russcher naar Veenendaal. Van den Herik is momenteel actief in Moerkapelle.

Ds. A. Schroten (Leerdam) heeft een beroep uit Barneveld ontvangen. In wijk 3 is men op zoek naar een predikant omdat ds. M. P. D. Barth vorig jaar aan de slag ging als legerpredikant. Onlangs bedankte Schroten voor een beroep uit Ermelo.

De protestantse gemeente in Appingedam verwelkomt twee nieuwe predikanten. Het echtpaar ds. G. M. van den Berg-de Haan (Schoonrewoerd) en ds. J. van den Berg (Leerdam) heeft het beroep aanvaard. De gemeente was vacant omdat ds. R. C. E. Lafeber vorig jaar verhuisde naar Gorredijk.

Hervormde gemeente De Rank in Staphorst heeft een beroep uitgebracht op T. W. D. Prins-van den Bosch. De proponent uit Daarle kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De protestantse gemeente in Den Haag (Laak-Moerwijk) hoopt op de komst van ds. J. G. van Iersel-Veenhof. Momenteel is zij actief in de gereformeerde kerk (PKN) te Wateringen-Kwintsheul.

Ds. A. B. Elbert denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Roden. Hij kan in Beetsterzwaag-Olterterp aan de slag als dominee. De hervormde gemeente in Ermelo (wijk Zuid) heeft een beroep uitgebracht op ds. J. van Rumpt (Nunspeet). In de Nieuwe Kerk Zuid is men op zoek naar een predikant vanwege het emeritaat van ds. J. A. de Koeijer.

Hervormde gemeente De Kapel in Wierden ziet ds. C. T. Benard graag komen. De predikant uit Lemelerveld kan in Wierden aan de slag als opvolger van ds. W. Oosterhof. Ds. mw. C.M. Baggerman-van Popering kan in de protestantse gemeente in Haastrecht de kansel op. De predikante was tot vorig jaar verbonden aan Wemeldinge-Kattendijke.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher