Gerard de Korte

Nieuws

11 mei 2018 door Omroep Brabant

Bisdom Den Bosch start gesprekken over seksuele diversiteit in de kerk

In het bisdom Den Bosch begint volgende week een serie bijeenkomsten waarin religieuzen en mensen uit de LHBTi-gemeenschap met elkaar in gesprek gaan over seksuele diversiteit binnen de kerk, laat Omroep Brabant weten.

Deze belofte deed bisschop Gerard de Korte (foto) vorig jaar nadat hij na ontstane ophef een oecumenische dienst in de aanloop naar Roze Maandag annuleerde. Deze viering leidde onder meer tot kritiek van de bekende priester Antoine Bodar. Hij was van mening dat De Korte rondom de oecumenische dienst onvoldoende duidelijk maakte dat homoseksualiteit als "ongeordend" wordt beschouwd en niet gelijkwaardig aan een man-vrouwrelatie. 

''We gaan rondetafelgesprekken organiseren. Los van de liturgie, los van de kathedraal”, zei De Korte in december. Het bisdom voegt toe dat 'het niet de bedoeling is dat deelnemers zoeken naar een oplossing die voor iedereen past, wel naar een gesprek van hart tot hart waarin iedereen gehoord mag worden.' De gesprekken vinden juist volgende week plaats omdat het op 17 mei de dag tegen homo-, bi- en transfobie is. 

Lees hier meer op de site van Omroep Brabant.

Reacties

S
Ik vraag me af waarom deze mensen überhaupt nog in gesprek willen met christenen die er werkelijk alles aan lijken te doen om hen te weren uit vieringen waar men God kan ontmoeten. Fijn dat er wel ruimte is voor een gesprek. Dat is tenminste iets. Nou ja, ik zal het vast niet begrijpen. Laten we het daar maar op houden ...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher