antisemitisme

Nieuws

11 mei 2018 door Centraal Joods Overleg | CIJO

Joodse organisaties doen aangifte tegen antisemitische uitingen op anti-Israël platform

Joodse organisaties hebben donderdag aangifte gedaan tegen aanhangers van de door oud-premier Dries van Agt opgerichte anti-Israël organisatie The Rights Forum (TRF). Volgens het Centraal Joods Overleg en CIDI jongerenorganisatie CIJO worden op de Facebookpagina van The Rights Forum antisemitische reacties structureel toegestaan.

Tegen de meest schrijnende gevallen hebben ze donderdag aangifte gedaan, kondigden de organisaties zojuist aan in Dit is de Dag (NPO Radio 1). “Wie zich verdiept in TRF en andere clubs die boycot, desinvesteren en sancties (BDS) nastreven moet wel concluderen dat hier maar weinigen oog hebben voor het onderscheid tussen kritiek op Israël en antisemitisme,” lichten ze toe in een artikel.

Nadat het Centraal Joods Overleg de antisemitische uitingen eerder had aangekaart bij The Rights Forum, werden de uitingen nog steeds niet verwijderd. In een artikel vol dubieuze argumenten en feitelijke onjuistheden werden de bevindingen zelfs gebagatelliseerd.

Naast de aangifte roepen CIJO en het CJO de Tweede Kamer op actie te ondernemen. Door de definitie van antisemitisme van het Europees Parlement (de IHRA-definitie) ook in Nederland juridische status te geven, zal het eenvoudiger worden om harde maar legitieme kritiek op de staat Israël te onderscheiden van antisemitisme. Een petitie die hiertoe opriep werd eerder ruim vijfduizend keer ondertekend.

Tevens pleiten de organisaties ervoor dat fora aansprakelijk kunnen worden gesteld wanneer ze antisemitisme, racisme of discriminatie faciliteren.

Reacties

Van harte ondersteun ik deze petitie! We moeten steeds meer onze stem laten horen!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher