Steef de Bruijn en John Lapré

Nieuws

11 mei 2018 door Jeffrey Schipper

John Lapré schrijft RD-hoofdredacteur: "De kerk is niet veilig genoeg voor homo's"

Een advertentie met twee homo's in het Reformatorisch Dagblad werd afgewezen. Wel verschijnt er een briefwisseling over homoseksualiteit binnen reformatorische kringen in het RD. In deel 1 maakt John Lapré - hij kwam zeven jaar geleden uit de kast - tegenover RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn duidelijk dat wat hem betreft de kerk niet veilig genoeg is voor homo's.

"Verschillende mensen hebben mij verteld hoe zeer het hun heeft gedaan dat deze antihomoflyer door het Reformatorisch Dagblad is verspreid. Een enkeling durft nu helemaal niet meer uit de kast te komen. (...) Wie besluit met iemand van hetzelfde geslacht het leven te delen, zal erop moeten rekenen ‘in ongenade’ te vallen bij een groot deel van de reformatorische gemeenschap. Hoezeer hij of zij ook Jezus liefheeft."

Lapré pleit voor échte ontmoetingen, gesprekken van hart tot hart. "Hebben wij de homo, ook die met een vriend(in), werkelijk lief? Ik ken een man die tegen mij zei: 'John, ik ben het niet eens met de keuzes die je maakt, maar ik hou van je.' (...) We vertrouwen elkaar toe aan de trouwe zorg van God, Die met eenieder Zijn unieke weg gaat. Het emotioneert mij."

RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn laat allereerst weten dat hij het moedig vindt dat John zijn bijdrage met het RD-publiek deelt. De Bruijn erkent dat homoseksuelen, ook in reformatorische kringen, "onze liefdevolle zorg, aandacht en gebeden nodig hebben in de moeilijke weg die zij ervaren."

Hij vraagt John om zich ook in te leven in worstelende ouders, ambtsdragers en docenten op dit punt. "Deze mensen kunnen uit de Bijbel niet anders concluderen dan dat God die seksuele relaties ondubbelzinnig afwijst, zoals ook andere seksuele verhoudingen binnen of buiten het huwelijk. Dat zeggen ze niet uit hoogmoed of uit liefdeloosheid voor die homo’s en lesbiennes, maar uit liefde tot God."

De RD-hoofdredacteur sluit zijn reactie af met een vraag: "Hoe zou een christen die vanuit zijn liefde tot God en Zijn Woord relaties tussen homo’s volledig afwijst dan moeten omgaan met jongeren (en ouderen) met een andere geaardheid?"

Lees deel 1 en deel 2 van de briefwisseling in het RD.

Lees ook: Deze advertentie met twee homo's mag definitief niet in het RD.

Reacties

Jezus zegt in Mattheus 19:12 dat er mensen zijn, die geboren zijn als 'ongeschikt voor het huwelijk' (natuurlijk bedoelde Hij een huwelijk tussen man en vrouw). Anderen zijn door de mensen ongeschikt gemaakt, zoals eunuchen. Dan kan je ook geen gemeenschap met een vrouw hebben. Of je bent als kind verkracht, met hetzelfde gevolg. Tenslotte kan je ook 'jezelf gesneden hebben'. Dat wil zeggen: je kiest er zelf voor om ongetrouwd te blijven en geen nageslacht te hebben OM HET KONINKRIJK DER HEMELEN.
H
Manuela, Jezus heeft het over mannen die onvruchtbaar zijn of zijn geworden. Niet over z.g. anders geaarden. Niemand is anders geaard. We zijn allemaal geboren met een verlangen naar aandacht van leden van het andere geslacht. Dat is hoe we zijn geschapen. Als dat niet zo was, dan zou de natuur met gelijkgeslachtelijk verkeer rekening hebben gehouden. Daar is geen enkele aanwijzing voor. Daarom noemt Paulus het ook tegennatuurlijk. Een andere term is zondig.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher