Israël Iran

Nieuws

11 mei 2018 door Israël Today | ANP

Israël viel meer dan 50 Iraanse doelen in Syrië aan

De reactie op de nachtelijke raketaanval van de Iraanse 'Quds Brigade' op de Golanhoogten liet niet lang op zich wachten. In de nachtelijke uren heeft de Israëlische luchtmacht niet minder dan 50 Iraanse doelen in Syrië aangevallen, schrijft Israël Today.

De Israëlische aanval vond plaats nadat raketten waren afgevuurd op de Golanhoogvlakte. Daar zou Iran verantwoordelijk voor zijn. Het was de eerste keer dat Israël de Islamitische Republiek direct beschuldigde van het beschieten van Israëlisch grondgebied, bericht de Israëlische krant Haaretz volgens het ANP.

Naast tientallen Iraanse doelen in Syrië werden ook het logistieke hoofdkwartier, een militair kamp en een post van een inlichtingendienst aangevallen. Ook werd het voertuig vernietigd, waarmee de raketten op Israël werden afgevuurd. Verder werden vijf Syrische luchtafweerbatterijen vernietigd, die tientallen raketten op de Israëlische vliegtuigen hadden afgevuurd.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de luchtaanvallen op doelen in Syrië verdedigd. Hij zei dat de bombardementen gepast waren omdat Teheran "een rode lijn heeft overschreden". Netanyahu zei dat het beleid van zijn regering duidelijk is: "We staan Iran niet toe zich militair te vestigen in Syrië."

De Iraniërs steunen daar het regime van de Syrische president Bashar al-Assad.

Lees ook: Analyse: De oorlog met Iran is nog maar net begonnen.

Reacties

H
De meeste raketten die vanuit Syrië op Israël zijn afgeschoten, hebben Israël niet eens bereikt. Zou God Zijn hand hebben uitgestoken, zoals Hij wel vaker doet?
REAGEER
C
Ze zouden het zo graag willen, Israël van de kaart vegen. Maar de God van Israël zal dat nooit toelaten. Israël was, is, en blijft Zijn uitverkoren volk. Dat geeft rust!
REAGEER
Als de eerste atoombom op Israël wordt afgevuurd (en die komt, slechts een kwestie van tijd), zullen Jezus' voeten staan op de Olijfberg!! Mogelijk zal die bom een grote aardbeving teweegbrengen, omdat de Olijfberg in tweeën zal splijten (zie ook Ez. 47). Ook het water van de Rode Zee zal zich 500 meter dieper in de Dode Zee storten.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher