Urim Bogaj

Nieuws

11 mei 2018 door Dirk van Genderen | CBN News

Voormalige moslim en christenhater stichtte een kerk

Urim Bogaj groeide op in een islamitische familie in het Oost-Europese Kosovo en haatte, net als zijn hele familie, alle christenen. Maar alles veranderde toen zijn oma in 1999 tot geloof in Christus kwam, kort nadat er in Kosovo een bloedige oorlog was uitgebroken. Ze deelde haar nieuwe geloof met Urim, die het er helemaal niet mee eens was dat zij christen was geworden.

"Wij hadden geleerd dat alle christenen slangen waren en slangen zijn duivels. Ik wilde geen christen worden," vertelt Urim. Toch was Urim nieuwsgierig en begon hij in de Bijbel te lezen, waardoor ook hij tot geloof in de Heere Jezus kwam. Zijn familie reageerde geschokt. Toch deelde hij het Evangelie met hen. Het gevolg was dat de hele familie tot geloof kwam en de islam de rug toekeerde.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Nu is er iets heel bijzonders gebeurd, hij heeft namelijk een kerk gesticht in Malisheva, in Kosovo, de eerste kerk in deze moslimstad in 700 jaar. "Er zijn veel uitdagingen," vertelt Urim Bogaj, "we worden geconfronteerd met problemen, met alle soorten vervolgingen."

Dringend roept hij op tot gebed, opdat Gods werk ook daar onder moslims voortgang kan vinden. "We zijn hier de eerste generatie christenen. Uw gebeden hebben we nodig om staande te blijven in Christus, om de loopbaan tot het einde te voleindigen."

Bekijk ook de video:

Dit bericht verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

Heerlijk om te lezen!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher