Nieuws

09 mei 2018 door ForumC

Cursus Religie en Geweld online gezet

Op www.degrotevragen.nl, een initiatief van ForumC, is door de redactie een gratis cursus Religie en Geweld online gezet. In deze cursus ontdekken deelnemers wat de werkelijke relatie is tussen religie en geweld en vormen hierover een eigen mening.

Inmiddels denkt een ruime meerderheid van de Nederlanders dat religie meer kwaad dan goed doet. En dat religie de oorzaak is van oorlogen en geweld. De vraag is natuurlijk: waar komt dat idee vandaan? Klopt deze bewering eigenlijk wel? Wanneer kun je spreken van ‘religieus geweld’? Over dit soort vragen gaat het in de online cursus Religie en Geweld.

De cursus bestaat uit zes lessen en is gericht op twintigers. Deelnemers leren tijdens de cursus, onder begeleiding van een e-coach, welke hoofdstromingen er zijn in het denken over religie en geweld. Daarnaast leren ze nieuws en opiniebijdragen over religie en geweld duiden. Aan het einde van de cursus is de deelnemer in staat om zelf een persoonlijk antwoord te geven op de vraag of geweld onlosmakelijk verbonden is met religie.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher