EU

Nieuws

09 mei 2018 door Jeffrey Schipper

SGP en ChristenUnie willen weer samen optrekken in Europa

Na een aantal moeizame jaren willen SGP en ChristenUnie samen een Europees blok vormen, laat het Nederlands Dagblad weten. Beide streven naar een gezamenlijk Europees verkiezingsprogramma.

Volgens ChristenUnie-voorzitter Piet Adema is "het uitgangspunt" van de huidige gesprekken dat beide partijen het eens worden over zowel een gezamenlijk Europees programma, één kandidatenlijst, als het gezamenlijk optrekken van de toekomstige ChristenUnie/SGP-delegatie. Adema ziet verder liefst één Europees ChristenUnie/SGP-team, ook wat betreft de medewerkers van de Europarlementariërs. 

Ook SGP-voorzitter Van Leeuwen ziet gezamenlijk optrekken zitten, maar benadrukt dat beide partijen soms hun eigen accenten kunnen zetten. Binnenkort praten beide partijen verder, en moet formeel het besluit over Europese samenwerking vallen.

Reacties

T
De SGP doet er volgens mij goed aan te overwegen of zij als partij wel verder kan met het onverkorte artikel 36 van de Nederlandse Geloofs Belijdenis.

Als de SGP afscheid neemt van dat onverkorte artikel zal dat de samenwerking met CU en CDA vergemakkelijken. De Gereformeerde Kerk heeft in 1905 ook afscheid van dat onverkorte artikel genomen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher