Koert van Bekkum

God

09 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Theoloog Koert van Bekkum vindt het tijd voor preken over racisme

Amerika is een land van enorme tegenstellingen. Zo extreem conservatief enerzijds en links politiek-correct anderzijds vind je het bijna nergens. Desondanks is theoloog Koert van Bekkum onder de indruk van de manier waarop zijn conservatieve geloofsgenoten hier in de spiegel durven kijken, schrijft hij in een nieuwe theologenblog.

"Gezien de terreur van extreme vormen van politiek-correct denken (die ook het debat Nederland steeds meer beïnvloedt) en de onenigheid in de eigen achterban, zou je verwachten dat men zich op de vlakte houdt. Maar dat is allesbehalve het geval. Racisme is een enorm thema. 

Op de website van de conservatief-evangelicale organisatie als The Gospel Coalition (TGC) wordt de lezer gebombardeerd met theologische en praktische bezinning. Om maar wat te noemen: Tien redenen waarom racisme een belediging is van God. De vijf beste boeken over de Afro-Amerikaanse evangelicals. Hoe je bepaalt of je kerkelijke gemeente etnisch divers genoeg is. 

Wie vanuit de Bijbel kijkt naar onze beelden van de ander, wordt bepaald bij de kern van het evangelie: zonde, schuld, vergeving, verzoening en levensheiliging," aldus Van Bekkum.

Lees hier zijn volledige theologenblog.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher