Israël Palestijnen

Nieuws

09 mei 2018 door Israël Today

Palestijnen willen eigen stadsbestuur in Jeruzalem

Er komen Palestijnse protesten en een 'dag van woede' tegen de geplande openings­ceremonie van de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Hiervoor waarschuwen leiders van de Palestijnse Autoriteit volgens Israël Today.

Ook willen de Palestijnse leiders dat meer internationale organisaties de Palestijnse Autoriteit als een soevereine Staat erkennen en het 'volksverzet te versterken,' vaak een andere term voor de oproep tot aanslagen tegen Israëlische burgers en veiligheidstroepen. Ook zou men zich meer tot het Internationaal Strafhof in Den Haag wenden om daar Israëlische politici en leden van de Israëlische veiligheidsdiensten te laten vervolgen.

Het plan is ook om een onafhankelijk Arabisch stadsbestuur voor Jeruzalem op te bouwen. Van de bijna 900.000 inwoners van de stad is 35 procent Arabier.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Reacties

H
De vraag is: waarom hebben de Palestijnen, dat zijn Arabieren die in het voormalige Britse mandaatgebied Palestina wonen en zich pas vanaf 1964 Palestijn zijn gaan noemen, nooit naar een eigen staat op de Westoever gestreefd toen dat deel van Palestina nog vanuit Jordanië door Arabieren werd bestuurd? Pas als u daarop het antwoord heeft gevonden, pas dan kunt u beoordelen of het verstandig is aan deze Palestijnse eis gehoor te geven.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher