Joram Kaat

God

09 mei 2018 door Hour of Power

Joram Kaat over de EO-jongerendag: "Jezus zegt dat je niet bang hoeft te zijn"

Joram Kaat leeft zijn droom. Als kind leek het hem al geweldig om op het podium te staan, en die droom is uitgekomen. Dit jaar presenteert hij voor de vierde keer de EO-Jongerendag. Samen met oud-presentator Jan van den Bosch, die de EO-Jongerendag maar liefst 18 keer presenteerde, kijkt hij uit naar deze bijzondere dag.

Joram: "Ik ben zelf al heel vaak naar de EO-Jongerendag geweest. Het is toch fantastisch dat je op die manier je geloof kunt vieren! Ik vond het vaak een veel leukere vorm dan de kerk. Voor mij was het maar een kleine stap om het podium op te gaan, ik voel me onderdeel van de jongeren daar.

Dit jaar is het thema ‘Walk on water’, vorig jaar was dat ‘Fear not’. Ik denk dat er best wel veel angst heerst in de jongerencultuur. Zelf was ik bang om te studeren, want toen moest ik grote levenskeuzes gaan maken. Ik herken me er best wel in dat ik soms ook bang ben voor dingen die niet nodig zijn. Jezus zegt 365 keer in de Bijbel dat je niet bang hoeft te zijn. Ik vind het wel een spannend thema. Jezus nodigt ons uit om uit de boot te stappen, maar hoe doe je dat dan? Dat gaan we uitzoeken!"

Ook vertelt Joram openhartig over het gezin waarin hij opgroeide. Joram: "Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan nog voordat ik geboren was. Veel jongeren maken een scheiding mee, ik heb dat niet meegemaakt. Ik weet niet beter. Dus ik ben er in die zin wel blij mee dat het zo is gebeurd, maar ik zie mijn vader niet. Soms heb ik weleens vragen. Waarom is het zo gegaan? Ik ben benieuwd hoe hij dat heeft beleefd.

Ik zou het wel leuk vinden hem om een keer te spreken, maar ik heb geen behoefte aan een emotionele band. Ook heb ik een enorme onbegrensde geldingsdrang. Dat is een realisatie die ik ineens had een paar jaar geleden. Ik denk dat dat wel komt door het ontbreken van een vader. Toch zie ik die geldingsdrang niet als iets negatiefs. Het heeft me gebracht tot waar ik nu ben."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher