Gert-Jan Segers

Nieuws

08 mei 2018 door Pauw

Terugkijken: Gert-Jan Segers wil strenger kunnen optreden tegen hate crimes

Hate crimes moeten strenger bestraft worden, vindt Gert-Jan Segers van ChristenUnie. Volgens hem is een voorbeeld van zo’n hate crime de aanval op het Joodse restaurant HaCarmel door een Syrisch-Palestijnse man in december. Het OM vervolgt de verdachte voor een terroristische daad niet. Segers ging in de talkshow Pauw in gesprek met restauranteigenaar Daniel Bar-on en zijn advocaat Herman Loonstein.

Bekijk het volledige gesprek:

Reacties

B
Vervolg: Maar Gert-Jan is weer te bang, te politiek correct , om het beest bij de naam te noemen: de islam.

In de koran en ahadith en leven van Mohammed wordt de ware moslim verplicht tot jihad om het kalifaat wereldwijd te stichten, ook in Amsterdam, Den Haag (!).

Alle niet-moslims moeten dan weggewerkt zijn, de Mahdi komt regeren en Jezus zal hem helpen alle joden en christenen op te ruimen, het is maar dat u het even weet.

We zien uit naar JHWH in de gestalte van Yeshua ha Mashiach, de Bijbelse waarheid.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
REAGEER
B
Geweldig, daar zijn we het allemaal wel over eens, "goed voor de Bühne, we zijn tegen antisemitisme.

In dit geval vanuit de islam, in de moslimwereld staat "Mein Kampf" en "de wijzen van Sion" hoog genoteerd, gaan als broodjes over de toonbank.

Maar daar horen we Gert-Jan dan weer niet over, als de oorzaak en de legitimatie van antisemitisme en haat tegen "kafirs" in de islam ligt, wordt dat verzwegen of het heet "verwarde man" of "terrorisme" .

Theoretiseren over "hatecrime", haat tegen een minderheid.

Zie vervolg, (Ben Kok)
REAGEER
T
"hatecrime" is door haat opgewekte criminaliteit. Waar is die kweekvijver van haat? Wat is Jihad? Voorbeelden zijn er te over. Drie mensen neer steken en Allah Akbar roepen en niet begrijpen wat het motief is? Wie is er nu verward? De dader die zijn god Allah aanroept terwijl hij willekeurig mensen neersteekt of het gezag dat het motief niet wil weten?
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher