biertjes

God

08 mei 2018 door Jeffrey Schipper

In deze kroegkerk zegent de pastor de alcohol eerst in

Volgens aartsbisschop Tsietsi Makiti (52) droeg God hem in een droom op alle mensen die zijn verstoten uit de gevestigde kerken te verzamelen. Zijn Gabola-kerk omarmt iedereen: alcoholisten, drugsverslaafden, sekswerkers en homoseksuelen. Dit schrijft Trouw.

Pastors van de Gabola-kerk moeten op zondagen de diensten in hun cafés leiden en dienen vooral ook alle drank in hun shebeens, een informele townshipkroeg, te zegenen. Zodra alcohol de zegen heeft van God, kan het niet meer zondig zijn, zo is het idee. Mensen keren de gevestigde kerken de rug toe doordat die geld van hen vragen en van alles en nog wat als zondig bestempelen, legt Makiti uit. 

Kersvers Gabola-lid Alfred Lehlohonolo (25) is dan ook enthousiast over het gebrek aan regels binnen zijn nieuwe kerk. "Ik ging vroeger naar de Grace Bible Church, maar mocht daar niet meer naar binnen als ik naar alcohol rook. (...) Hoe vaak herhaalden we niet in onze gebeden: 'Vader, vergeef ons voor onze zonden'? Maar als ik dan dus een keer had gezondigd, was er van vergeving geen sprake."

Lees hier het volledige artikel op de site van Trouw.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher