Donald Trump

Nieuws

07 mei 2018 door Israël Today

'Trump wil deel van Jeruzalem aan Palestijnen geven'

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat Israël een deel van Jeruzalem aan de Palestijnen geeft. Dit schrijven verschillende Israëlische media volgens Israël Today.

De regering-Trump werkt al maanden aan een nieuw vredesvoorstel voor het Midden-Oosten dat de belangrijkste knelpunten wil aanpakken, waaronder de controle over Jeruzalem. Volgens het Israëlische dagblad Ma'ariv zal Trump aan Israël vragen, vier Arabische wijken aan de oostkant van Jeruzalem op te geven. Abu Dis (waar de Palestijnse Autoriteit al een parlementsgebouw heeft), Isawiya, Shuafat en Jabl Mukabar zouden de nieuwe Palestijnse hoofdstad van 'Al Quds' (Palestijns Jeruzalem, red.) worden. Naar verluidt zou de Oude Stad van Jeruzalem onder internationaal toezicht komen te staan.

De Verenigde Staten openen op 14 mei de nieuwe ambassade in Jeruzalem. De regering van president Donald Trump doet dit zodat het samenvalt met de zeventigste verjaardag van Israël. Trumps besluit brak met tientallen jaren Amerikaanse politiek. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël wekte de woede van de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem beschouwen als hoofdstad van hun Palestijnse staat.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Reacties

H
Het enige verdeelplan waar zowel de Joden als de Arabieren (Palestijnen waren tot 1948 de Joden in het gebied, pas vanaf 1964 de Arabieren) mee hebben ingestemd was de deling onder Churchill in 1922. Die is toen uitgevoerd. Alle latere verdeelplannen zijn weliswaar door de Joden geaccepteerd, maar door de Arabieren verworpen. Met dit plan zal het niet anders gaan.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher