Botoxchristen De Rechtstaat

Mooi

07 mei 2018 door De Rechtstaat

Christelijk rappersduo pleit in deze nieuwe video voor meer echtheid binnen de kerk

In de nieuwe videoclip van De Rechtstaat bezoeken rapper Michaël Gabriël (25) & zanger Chesron Sminia (23) een botoxkliniek, verplaatsen ze zich in de huid van Action Man & Ken & rijden ze rond in een dure Lamborghini. Met het nummer ‘Botoxchristen’ wil het rapduo christenen aan het denken zetten: "We pleiten voor meer echtheid binnen de kerk. Dat wij, als christenen, durven te laten zien dat we ook gewoon mensen zijn. We hoeven ons niet beter voor te doen dan we zijn. Uiteindelijk draait het allemaal om genade."

Botoxchristen is afkomstig van het debuutalbum van De Rechtstaat, ‘Zorg dat je Rechtstaat’, dat verscheen in oktober 2017. Het nummer gaat erover dat je je niet beter hoeft voor te doen dan je bent omdat je goed bent zoals God je gemaakt heeft. De schone schijn, die veel jonge gelovigen op het verkeerde been zet, mogen we laten varen. “Het is een beetje een trend in de kerk: alles moet mooi & gepolijst zijn. Voor vragen is geen ruimte & voor twijfel al helemáál niet. Voor alles is een pasklaar antwoord. Daar liep ik in mijn studententijd al tegenaan en toen heb ik ook het woord ‘botoxchristen’ bedacht. Toen wij aan onze CD gingen werken vond ik dat we daar ook een nummer over moesten schrijven," aldus rapper Michaël Gabriël.

“Ik had het gevoel dat veel mensen in de kerk iets van mij verwachtten dat ik niet kon waarmaken,” vervolgt de rapper. “Dat ik iemand moest zijn die ik niet ben. Er kwamen vaak mensen naar mij toe die mij vertelden dat ik bepaalde dingen moest doen of laten omdat zij vonden dat ik een voorbeeld ben voor de jeugd. Méér bidden, méér bijbellezen, minder druk zijn, minder dit, minder dat… Ik merkte dat ik mij beter voor ging doen omdat ik graag aan deze verwachtingen wou voldoen. En ik zag een heleboel mensen om mij heen die hetzelfde deden. Die verwachtingen van andere mensen benauwde mij omdat ik het zelf ook niet altijd allemaal weet. Ik wil best een voorbeeld zijn maar dan gewoon zoals ik ben. Ik wil niet plastic zijn! Op veel punten ben ik waarschijnlijk ook gewoon een voorbeeld van hoe het níet moet.”

“De tekst voor het refrein van Botoxchristen schreef ik dus al een paar jaar geleden, in mijn aantekeningen. Later maakte Chesron het af door er muziek bij te maken & de tekst op de muziek te zetten. De coupletten waren een grote puzzel waar we lang mee bezig zijn geweest. Heel veel associëren, rijmen & puzzelen. Het maken van de videoclip was eenzelfde soort proces. We zijn er lang mee bezig geweest om alles mooi strak te krijgen, haha. Maar we zijn blij met het eindresultaat.”

Met hun nieuwe muziek doet De Rechtstaat de komende maanden een uitgebreide tour door Nederland. Zo zijn ze onder anderen te zien op de Opwekking Pinksterconferentie, het BOOST! Gospelfestival & de New Wine Zomerconferentie. Hun nieuwe album, Zorg dat je Rechtstaat, is te beluisteren via alle online streaming platforms & fysiek verkrijgbaar in de christelijke boekwinkel. Bezoek de website van De Rechtstaat voor meer informatie.

Klik hier om het lied te beluisteren via Spotify.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher