ChristenUnie logo

Nieuws

07 mei 2018 door Noordhollands Dagblad | Reformatorisch Dagblad

Helderse ChristenUnie mag van leden samen met PVV

De leden van ChristenUnie Den Helder hebben geen bezwaar tegen een samenwerking met de PVV. Dat hebben zij vorige week duidelijk gemaakt tijdens een ledenvergadering, meldt het Noordhollands Dagblad.

'Tijdens de ledenvergadering van 3 mei toonden diverse leden zich verontrust over deelname van de ChristenUnie aan een coalitie met daarin onder meer de PVV,' verklaarde de lokale ChristenUnie-fractie. 'Er is meer begrip ontstaan voor de gevoerde gesprekken. Bij eventuele volgende coalitiebesprekingen met partijen die standpunten uitdragen die ver staan van het ChristenUnie gedachtengoed zullen we concrete afspraken maken om dit gedachtengoed te borgen.'

De ChristenUnie sloot een akkoord met de PVV, Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, Stadspartij en Behoorlijk Bestuur. Partijvoorzitter Piet Adema van de ChristenUnie was "onaangenaam verrast” door het nieuws dat de lokale ChristenUnie en PVV en vier andere partijen het al bijna eens zouden zijn over een coalitieakkoord. De beoogde coalitie leek er niet te komen omdat de Stadspartij zich heeft teruggetrokken.

Maar sinds vorige week lijkt deze optie toch weer open te liggen. Mogelijk gaat CU-fractievoorzitter Biersteker deze week om tafel voor onderhandelingen over een college met onder meer PVV.

Lees ook: Partijvoorzitter wil niet dat lokale ChristenUnie in zee gaat met PVV.

Reacties

A
Gods Liefde en Wil sluit geen mens uit, halleluja
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher