Nieuws

03 mei 2018 door Gebed en Zending

Zendelingen vragen aandacht voor rampzalige situatie Venezuela

In Venezuela ontwikkelt zich een een humanitaire ramp. De economie in het land is bezig aan een vrije val en het einde is nog niet in zicht. Er is een groot tekort aan voedsel en medicijnen. Volgens een recent rapport van Caritas lijden meer dan 300.000 kinderen aan ondervoeding. Bijna de helft van alle kinderen onder de vijf jaar loopt daardoor direct gevaar. "Daarom is hulp van buiten nodig”, zegt Susana Raffalli van Caritas.

Sinds oktober 2017 springen Jacob en Nathaly Schaafsma voor deze mensen in de bres. Nathaly is in Venezuela geboren en opgegroeid en werkte voor verschillende missionaire organisaties. Door de vele contacten die ze hebben, zijn ze goed op de hoogte van de huidige situatie. Ook zij bevestigen dat de situatie in het land schrijnend is.

Vanuit Nederland is er een unieke brug geslagen door het netwerk van de organisatie ‘Gebed en Zending’. Door deze contacten komt het voedsel en de medicijnen die vanuit Nederland worden gedoneerd bij de allerarmsten terecht. Een ander project waaraan de ‘Gebed en Zending’ hulp biedt, is Abansa Mi Refugio. Dit project beheert een vijftal weeshuizen met in totaal zo’n 300 kinderen. Het is een langlopend project dat kwalitatief goede zorg biedt. Er zijn veel christelijke vrijwilligers die het werk van de weeshuizen mogelijk maken, maar de grootste nood is ook hier de schaarste van voedsel.

Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om het werk te steunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher