Tim Keller

Nieuws

04 mei 2018 door Redactie

Onderzoek: een goede preek is het belangrijkste

Veel kerken doen hun best om te vernieuwen, maar uit recent onderzoek van Truett Theological Seminary blijkt dat de kracht van een goede en op de Bijbel gebaseerde preek toch het beste werkt. Dat schrijft Christianity Today.

“Sommige dingen zijn tijdloos in preken. De vorm van een preek kan veranderen, maar de boodschap blijft hetzelfde,” zei directeur W. Hulitt Gloer van Truett’s Kyle Lake Center for Effective Preaching.

De universiteit maakte onlangs een lijst met ’12 meest effectieve sprekers’ bekend. De lijst is een mix van denominaties. Van charismatisch tot orthodox. Zo’n 180 experts op het gebied van preken, hebben deelgenomen aan het onderzoek. Tot deze lijst behoren onder andere Tim Keller, John Piper en Andy Stanley.

Tim Keller
Tim Keller is een invloedrijke spreker in de Verenigde Staten. Hij is oprichter en voorganger van Redeemer Presbyterian Church, waar hij sinds vorig jaar niet meer iedere week preekt. Wereldwijd worden zijn preken beluisterd en zijn boeken gelezen.

John Piper
John Piper is een Amerikaanse predikant en theoloog. Hij schreef verschillende boeken. Hij is tevens oprichter van de blog Desiring God. 

Andy Stanley
Andy Stanley is oprichter en voorganger van North Point Community Church en North Point Ministries. Een geliefde spreker in de Verenigde Staten. 

Reacties

Ook voor mij is de preek het belangrijkste onderdeel van de eredienst. Als je bidt om een zegen voor je naar de kerk gaat, wil de Heilige Geest je wel altijd (als uit de preek en het gebed blijkt dat de voorganger geen levende relatie met God heeft) troosten of leiden door een lied of door de zegen, maar het is heerlijk als je van harte het verkondigde Woord kunt beamen.
REAGEER
H
Altijd oppassen. Vernieuwing en modernisering blijkt in de praktijk vaak neer te komen op aanpassing aan de wereld. Wereldgelijkvormigheid dus. Vervolgens loopt de kerk leeg, want waarom zou je nog naar de kerk gaan als je daar hetzelfde te horen krijgt als buiten de kerk?
REAGEER
W
De kerk moet in staat zij antwoord te geven op de vragen in het hart van de mensen. Mocht ik nog uitblijven, dan weet gij, hoe men zich behoort te gedragen in het huis Gods, dat is de gemeente van de levende God, een pijler en fundament der waarheid. 1 Timoteüs 3:15
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher