Keylor Navas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 mei 2018 door Redactie

Real Madrid-keeper: "Mijn geloof is het allerbelangrijkste"

Keylor Navas, de keeper van Real Madrid, praat open over zijn geloof in het Spaanse dagblad El Mundo, dat meldt Evangelical Focus. “Het heeft mijn leven veranderd. Het vulde de leegte in mijn hart. Daarom ben ik zo dankbaar.”

Real Madrid heeft deze week de finale behaald in de Champions League met dank aan een blunder van Bayern Munchen. Navas was één van de beste spelers van de wedstrijd.

De Costa Ricaanse doelman is altijd open over zijn geloof in God geweest. “Mijn geloof is het allerbelangrijkste. Het moment dat ik een persoonlijke relatie met God kreeg en ik echt begreep wat er in Zijn woord staat, ging het niet over religie. Het vulde de leegte in mijn hart.”

Navas herinnert zich dat hij als jongen geloof had voor zijn familie. Maar “een persoonlijke relatie te hebben met God, met Hem te kunnen praten, bidden voor dingen en het gevoel hebben dat Hij antwoordt, dat is het mooiste dat mij is overkomen.”

Cristiano Ronaldo één van de de belangrijkste spelers op dit moment en wordt door velen ‘God’ genoemd. Voor Navas is er echter maar één God. “Cristiano is de beste speler ter wereld, maar God is God.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.