Mahmoud Abbas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 mei 2018 door CIDI

Palestijnse president Abbas verwijt de Holocaust aan "gedrag van de Joden"

Volgens de Palestijnse president Mahmoud Abbas is de oorzaak van de Holocaust niet antisemitisme, maar het gedrag van de Joden. Daarnaast bestaat er geen Joodse connectie met het land Israël en werkten de zionisten samen met Hitler, aldus de PA-leider volgens het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Tijdens zijn toespraak voor de Palestijnse Nationale Raad in Ramallah noemde Abbas Israël een “Europees project” genoemd. De mensen die streefden naar de creatie van een Joodse staat zijn volgens de Palestijnse leider “niet-Joods.” Dit keer trachtte de Palestijnse president zijn beweringen kracht bij te zetten door te beweren dat de Joden in Israël geen echte Joden zouden zijn, maar slechts afstammelingen van de Chazaren. In januari deed de PA-president ook al dergelijke uitspraken, toen noemde hij Israël “een koloniaal project dat niets met Joden te maken heeft.” 

In de toespraak van afgelopen maandag ging de antisemitische president nog een stap verder. Abbas beweerde in zijn speech dat Adolf Hitler de immigratie van Joden naar Israël faciliteerde. “Wat Wilde Hitler?” vroeg hij zich hardop af. “Hij wilde dat het Joodse thuisland hem steunde.” In Israël wordt kritisch gereageerd op de speech van Abbas. Volgens Tzipi Hotovely, onderminister van Buitenlandse Zaken, is Abbas “geen vredespartner, maar een tegenwerkende kracht die vrede onmogelijk maakt.”

Inmiddels hebben de Verenigde Staten, de EU en Duitsland de antisemitische uitspraken van de Palestijnse president veroordeeld.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen