Miray

Levensverhaal

03 mei 2018 door Trans World Radio

Achter Miray's sluier ging veel verdriet schuil (maar Jezus herstelde haar leven)

Wat betekent het voor een klein meisje dat hoort dat haar haar in slangen verandert als een man een lok onder haar sluier vandaan ziet komen? Of voor een vrouw die grote kans loopt op seksueel geweld wanneer zij met de trein of bus reist? Sociale hervormingen kunnen een verschil maken, maar niet alle lasten volledig van deze vrouwen en meisjes wegnemen. Alleen Gods liefde kan ware genezing en blijvende verandering brengen. Dat gebeurde ook in het leven van Miray*.

Trans World Radio Nederland laat het Evangelie horen in meer dan 230 talen via de radio en andere media. De christelijke radioprogramma's van TWR zijn voor velen de enige manier om het Evangelie te horen.

Miray's ouders lieten haar achter op een binnenplaats van een moskee. Al snel besefte het meisje dat ze nooit meer terug zouden komen. Ze groeide op in een weeshuis; kwetsbaar en zonder ergens bij te horen. Tot ze iemand ontmoette die zei dat hij van haar hield. Hij beloofde met haar te trouwen, maar verkrachtte haar en verdween. Ze was 16. Door de jaren heen werd ze seksueel uitgebuit en gedwongen om meerdere zwangerschappen te beëindigen. Uiteindelijk vluchtte ze, op zoek naar een kans om opnieuw te beginnen.

Op het moment dat Miray alle hoop had verloren, ontmoette zij een vrouw die vertelde over het TWR-radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen'. "Er kwam een gevoel van zekerheid in mijn hart toen ik naar de uitzendingen begon te luisteren. Alsof een stem mij duidelijk maakte dat ik jullie woorden kon vertrouwen. In de loop van de tijd veranderde mijn zelfbeeld en mijn leven. Ik heb weer hoop voor de toekomst omdat ik weet dat Jezus mij kracht geeft. Hij is mijn Verlosser en houdt van mij. Zijn liefde is echt."

Vaak onder het mom van sociaal-religieuze tradities worden wereldwijd miljoenen vrouwen en meisjes buitenspel gezet. Zij mogen hun stem niet laten klinken. Onderwijs en goede gezondheidszorg is niet voor hen weggelegd. Armoede treft hen vaak als eersten. (Huiselijk) geweld en systematische onderdrukking: velen voelen zich hopeloos.
Het radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen' is er voor hen. Het biedt hoop aan vrouwen van alle generaties, waar ook ter wereld: met praktische informatie over voedsel, gezondheid en gezinsleven èn met de boodschap van Jezus Christus. 'Hoop voor Vrouwen' wordt door Trans World Radio uitgezonden in meer dan 70 talen en is een gebedsbeweging in 125 landen.

Net als Miray kregen duizenden vrouwen weer hoop door deze programma’s. Vrouwen die zo zijn veranderd, hebben enorme invloed op hun omgeving. Investeren in de geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid van vrouwen betekent ook: investeren in het welzijn van hele gezinnen en gemeenschappen.

TWR steunt vrouwen zoals Miray. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher