Mohamed Ali

Levensverhaal

03 mei 2018 door Hour of Power

Mohamed Ali: "De enige uitweg was dat ik er niet meer zou zijn"

Mohamed Ali had een goed leven in Iran, tot zijn vader een ongeluk kreeg met een Arabisch gezin en de jongste zoon uit dat gezin overleed. Volgens de sharia (islamitische wet, red.) moet er dan op eenzelfde manier wraak worden genomen. Dat betekende dat men het had gemunt op Mohamed, als jongste van het gezin zou ook hij gedood moeten worden.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Mohamed: "De overheid en de politie erkenden dat het om een ongeluk ging. Mijn vader heeft het niet expres gegaan, maar men was uit op wraak en ik was het offer. De enige optie die er voor ons nog over was, was vluchten."

Vluchten naar Nederland
Samen met zijn vader, vier zussen en zijn broer vluchtte hij via Turkije naar Nederland. Zijn moeder was al overleden aan suikerziekte. Dagenlang zaten ze in een vrachtwagen en kwamen uiteindelijk in Nederland aan. Mohamed: "Ik had er behoorlijk moeite mee, want ik wilde niet weg. Ik had mijn vrienden en mijn leven in Iran. Ik wilde daar naar school en doen wat ik graag wilde doen. Ik was daar geboren! Als puber verweet ik mijn vader dat hij dat ongeluk veroorzaakt had. Pas nu besef ik wat hij voor me heeft gedaan. Dat hij alles heeft gedaan om mij in leven te houden, alles heeft achtergelaten om mij te redden."

"Ik werd aangeraakt door de pure liefde van de Here Jezus. Sinds mijn moeder was overleden, mistte ik die liefde enorm."

Mohamed vervolgt: "Ik vond Nederland een leuk land met leuke mensen, maar ik wil hier een nieuw leven opbouwen. Maar elke keer waren er tegenslagen en kreeg ik mijn verblijfsvergunning niet. Mijn verhaal wordt niet geloofd. Maar het is de realiteit, het is de wereld waarin ik leefde. En dat ik nu christen ben geworden, geloven ze óók niet. Ze geloven dat ik actief ben in de kerk en dat ik de Bijbel lees en dat ik evangeliseer. Maar mijn bekering geloven ze niet, die kan ik ook niet bewijzen; die zit in mijn hart."

Zelfmoord
"Ik heb een acht keer geprobeerd zelfmoord te plegen. Het klinkt heftig, maar ik vond mijn leven op dat moment heftiger. Ik zag geen licht meer. Ze zeggen weleens dat de Heer je niet boven je eigen krachten beproeft, maar daar dacht ik niet aan. Ik vond mijn leven veel te zwaar om te dragen. Mijn vrienden gingen verder, maar ik kwam niet vooruit. De enige uitweg was dat ik er niet meer zou zijn."

Jeugddienst
Op een gegeven moment komt er een meisje in het leven van Mohamed die hem mee vraagt naar de kerk. Mohamed: "Ik kom uit de islam en heb zoveel meegemaakt, ik dacht: nee, geen geloof meer voor mij. Dan ben ik maar atheïst. Maar toen nodigde ze me uit voor een jeugddienst en dat vond ik leuker klinken dan een samenkomst. Toen ik daar aankwam, werd ik zo bijzonder ontvangen en mocht ik mooie gesprekken voeren. Ik dacht: hier hoor ik bij. Ik werd aangeraakt door de pure liefde van de Here Jezus. Sinds mijn moeder was overleden, mistte ik die liefde enorm. Ik verlangde daar zó naar.

Mijn droom is om verder te gaan hier in Nederland, dat ik hier een toekomst kan opbouwen en naar school kan gaan. Ik wil deel uit maken van het leven hier. Maar bovenal wil ik verder groeien in mijn geloof en over Jezus blijven vertellen." 

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Reacties

Een heerlijk getuigenis! En opnieuw wil ik pleiten voor Christenen in de commissies die de bekering van asielzoekers moeten beoordelen. Alleen iemand die zelf gelovig is, kan beoordelen of een gelovige ex-moslim huichelt of niet. Het is oneerlijk dat de regering die beoordeling laat doen door mensen die het opnemen voor de islam.
REAGEER
T
Hier een voorbeeld van wat de sharia, de mohammedaanse wetgeving, te weeg brengt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher