Ronald Westerbeek

Nieuws

02 mei 2018 door Redactie

Nieuwe theologische vakken richten zich op charismatische theologie

Voor het eerst in Nederland wordt het mogelijk om op bachelorniveau theologisch onderwijs te volgen vanuit de charismatische vernieuwing van New Wine en Vineyard. In samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) bieden deze bewegingen vanaf studiejaar 2018-2019 twee onderwijsmodules aan over de theologie van het Koninkrijk.

Charismatische vernieuwing staat al geruime tijd in de belangstelling, met veel aandacht voor onderwerpen als profetie en genezing. Daarbij is groeiende behoefte aan gedegen theologische vorming. Reden voor New Wine Nederland en Vineyard Benelux om onderwijsmodules aan te bieden voor zowel theologiestudenten als kerkelijk kader. “De modules kunnen als minor gevolgd worden door theologiestudenten aan de CHE. Zij staan echter nadrukkelijk open voor andere geïnteresseerden, zoals predikanten, pioniers en kerkelijk werkers,” vertelt projectleider Hans Alblas.

Koninkrijkstheologie
New Wine en Vineyard delen eenzelfde koninkrijkstheologie. “We weten ons geroepen om Gods Koninkrijk in woord en daad te verkondigen,” legt New Wine-theoloog Ronald Westerbeek (foto) uit. “De combinatie van onze visie op de leer van de Heilige Geest (pneumatologie) en op de doorbraak van Gods Koninkrijk (eschatologie) brengt een heel eigen kleur voort in theologie en praktijk. Veel christenen uit andere kerken en bewegingen zullen zich hier echter in kunnen herkennen.”

Theorie en praktijk
“We gaan flink de diepte in,” zegt Hans Alblas. “We willen een robuuste theologische basis leggen. Bovendien bieden we ‘oefenruimte’ voor de studenten: zij gaan concreet aan de slag met bijvoorbeeld ministrygebed, profetie en gebed voor genezing. De bedoeling is dat zij daar vervolgens zelf leiding aan kunnen geven in de plaatselijke gemeente.”

Informatie en opgave
Elke module telt 7,5 EC (210 uur), is gratis voor (theologie)studenten en kost 525 euro voor anderen. De modules worden gegeven in het najaar van 2018 (eind september tot en met december). Meer informatie of jezelf opgeven? Stuur een e-mail naar info@vineyardbenelux.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher