misbruik

Nieuws

02 mei 2018 door Trouw

Jehovah’s Getuigen weigert gesprek met slachtoffers seksueel misbruik

Slachtoffers van seksueel misbruik voelen zich een loer gedraaid door het bestuur van de Jehovah’s Getuigen, dat had beloofd met hen in gesprek te gaan, schrijft dagblad Trouw. Ondertussen stijgt het aantal meldingen van misbruik bij de Jehovah’s Getuigen door tot 276. 

In een open brief aan het bestuur verwijten de slachtoffers het hoofdkantoor in Emmen dat zij nog steeds niet zijn uitgenodigd, hoewel zij een half jaar lang verzoeken hebben ingediend om hun verhaal te mogen doen. De slachtoffers maken zich ook zorgen over documentatie van misbruikzaken waarover de religieuze organisatie beschikt. Omdat misbruik via een intern rechtssysteem wordt afhandelen, bewaart de organisatie informatie over slachtoffers en daders. 

Eerder dit jaar maakte RTL Nieuws bekend dat de Jehovah’s Getuigen jarenlang verslagen van beschuldigingen van seksueel kindermisbruik hebben achtergehouden. RTL Nieuws is in het bezit van meerdere interne brieven (PDF) van Jehovah's Getuigen, waaruit blijkt dat van al die kerkelijke rechtszaken een verslag is gemaakt, en dat die documenten moeten worden bewaard. Het is niet het beleid van de organisatie om die dossiers met de politie te delen.

Het ministerie van justitie en veiligheid spoort de slachtoffers aan om aangifte te doen, zodat er een strafrechtelijk onderzoek kan worden uitgevoerd. Het bestuur van de Jehovah’s Getuigen wil niet reageren op de aantijgingen van slachtoffers.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher