kanye west

God

02 mei 2018 door Redactie

Kanye West gelooft niet in angst voor God

Je hebt het vast al gemerkt, maar Kanye West is terug op Twitter. Hij heeft al allerlei tweets over politiek, muziek en sociale kwesties de wereld ingeslingerd. Maar één van de meest interestante tweets is een theologische.

Hij schrijft in zijn tweet dat de vrees voor God vroeger werd gebruikt om mensen te beheersen en dat het niet meer van deze tijd is. Kanye: “We zijn in de toekomst. Als God liefde is en liefde het tegenovergestelde van vrees is… dan heeft het geen zin om God te vrezen.”

Zijn tweet stelt een interessante theologische vraag. Wat is precies vrees voor God? Door de hele Bijbel zien we dat de vrees voor God een houding is die ware gelovigen aannemen. Maar de Bijbel zegt ook dat er in liefde geen angst is. Ware liefde drijft de angst weg. Gezonde vrees en angst zijn twee verschillende dingen.

Rapper Derek Minor voelt zich geroepen om op de tweet van Kanye te reageren. Hij schrijft: “Het is totaal geen christelijk concept als je vrees ziet als God de slechterik in de lucht. Het is weten dat God van ons houdt, maar ons ook disciplineert. Altijd voor ons eigen welzijn.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher