kruis

Nieuws

01 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Golf van kritiek op verplicht kruis in Duitse overheidsgebouwen

De Duitse deelstaat Beieren heeft voorgesteld om in alle openbare gebouwen een kruisbeeld op te hangen. Dit besluit heeft in het land geleid tot een golf van kritiek.

Met het besluit wilt Beieren respect uitdrukken voor de fundamentele waarden van de wettelijke en sociale orde in Beieren en Duitsland. Voor de nieuwe minister-president van Beieren, Markus Söder (CSU), is het kruis hét symbool van de culturele identiteit van Beieren en het christelijke avondland, schrijft a1news.nl.

Kardinaal Reinhard Marx vindt dat Beieren hiermee een verkeerd signaal afgeeft, omdat het kruis slechts als cultureel symbool wordt ingezet. De kerkjurist Thomas Schüller vindt dat het kruis voor politieke doeleinden wordt gebruikt, meldt Kerknet. De populaire katholieke priester Burkhard uit Würzburg vreest dat het kruisbeeld slechts wordt gebruikt als middel om een bepaalde groep (moslims) uit te sluiten. 

Söder ziet in het kruisbeeld een "symbool voor elementaire waarden als naastenliefde, menswaardigheid en tolerantie". De deelstaat Beieren ligt de komende tijd onder een vergrootglas omdat er in oktober deelstaatverkiezingen plaatsvinden. 

Volgens een opiniepeiling is 64 procent van de Duitsers tegenstander van het besluit, voegt het Nederlands Dagblad toe. Onder protestanten is dat 62 procent, onder katholieken 48 procent.

Reacties

A
Halleluja, Het kruis doet ons mensen blijvend HERINNEREN dat Jezus(REDDER) Christus(Gods Gezalfde) Zijn Leven en bloed gaf voor elk individueel mens tot Eeuwige REDDING van de ziel.

Zonder deze informatie/evangelie kan de mens geen keuze maken vanuit de VRIJE Wil.Shalom
B
Amen Abe !

En dan allerlei excuses bedenken , die Kirche dort. Om de moslims niet voor het hoofd te stoten, we zagen al hoe IS de kruisen van kerken haalde in Irak e.o.

In een moslimland geen of zo min mogelijk kerken, niet herbouwen of restaureren.

In een christelijk land zoveel moskeeën als men maar wil, mede dankzij de partijen van de christen-lijken, bijv. CU met haar credo "islam is een gelijkwaardige religie in ons land".

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher