andy stanley

Nieuws

01 mei 2018 door Redactie

Andy Stanley: de eenheid van de kerk is belangrijker dan ‘theologische correctheid’

De eenheid van de kerk is belangrijker dan ‘theologische correctheid’. Dat zei spreker Andy Stanley tijdens de Orange Conference. Dat meldt Christian Post.

Stanley, voorganger North Point Community Church, zei in zijn toespraak dat het belangrijk is dat christenen van verschillende denominaties ‘een’ zijn. Hij baseerde zijn boodschap rondom Johannes 17, waar staat dat Jezus bad dat Zijn volgers “een zullen zijn zoals wij een zijn – Ik in hen en zij in Mij – zodat er volledige eenheid zal zijn.”

Stanley gaf aan het opmerkelijk te vinden dat Jezus juist bad voor eenheid in plaats van bijvoorbeeld voor goede gezondheid of theologische correctheid.

Prioriteit
Stanley: “Geven wij prioriteit aan eenheid boven doctrines? Onze doop, ons avondmaal, onze manier van aanbidden en preken? Geven we prioriteit aan eenheid boven de politiek? Blijven wij doorgaan om het koninkrijk van de wereld het Koninkrijk van God te laten verdelen vanwege politiek?” 

Reacties

E
That's a hell of a job :( :)
REAGEER
H
De denkfout die Stanley maakt is de veronderstelling dat de gemeente van Christus Gods Koninkrijk op aarde is. Maar dat Koninkrijk moet nog worden gesticht. Dat gebeurt pas door Jezus, na Zijn wederkomst. Tot dan leven we in het Koninkrijk der Nederlanden, of in Stanleys geval, het Verenigd Koninkrijk.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher