Ds. C. Sonnevelt

Nieuws

01 mei 2018 door GerGeminfo.nl

Ds. C. Sonnevelt aan de slag in GerGem Alblasserdam

Ds. C. Sonnevelt, predikant te Krabbendijke, heeft het beroep van de gereformeerde gemeente Alblasserdam aangenomen. Dat werd maandagavond laat bekend. Dat betekent dat op één dag drie GerGem-predikanten een beroep hebben aanvaard, schrijft GerGeminfo.nl.

Alblasserdam is vacant sinds januari 2017. Ds. B. van der Heiden, die de gemeente toen 17 jaar had gediend, ging met emeritaat. Al het vijfde beroep in de vacante periode mocht door de beroepen predikant (C. Sonnevelt) worden aangenomen. Na ds. C. de Jongste en ds. B. van der Heiden wordt dit de derde predikant voor de gemeente. In een eerder bestaan van deze gemeente werd de predikant ook nog gediend door ds. M. van de Ketterij (1950-1953). In het laatstgenoemde jaar ging de gemeente na de kerkscheuring mee naar het verband van de Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN).

Ds. Sonnevelt (64) is predikant sinds 1980 en werd als kandidaat verbonden aan de gemeente Zeist om namens deze gemeente te worden uitgezonden als zendingspredikant naar Nigeria. In 1990 kwam de predikant terug vanuit het zendingsveld en werd achtereenvolgens predikant te Krimpen aan den IJssel (1990), Veenendaal (1995), Lethbridge, Canada (2004) en Krabbendijke (2012).

Foto: GerGeminfo.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher