Israël leger

Nieuws

30 april 2018 door Israël Today | ANP

Rellen Gaza: Honderden Palestijnen beschadigden grenshek

Afgelopen vrijdag waren er opnieuw rellen in de Gazastrook, toen zo'n duizend Arabieren bij de (gesloten) grensovergang Karmi bijeenkwamen om weer te protesteren. Honderden van hen probeerden het grenshek te beschadigen door granaten en explosieven te gooien, schrijft Israël Today.

Afgelopen weekend zouden in totaal 10.000 Palestijnen aan de rellen hebben deelgenomen, op vijf verschillende plaatsen langs het grenshek. Volgens lokale gezondheidsfunctionarissen zijn vrijdag drie betogers om het leven gekomen.

De demonstranten gooiden met stenen en rolden brandende autobanden naar het grenshek. Israëlische soldaten openden het vuur en zetten traangas in. Er vielen ook nog honderden gewonden, van wie verscheidene door kogels. Naast molotovcocktails en katapulten werden ook dit keer brandende vliegers opgelaten om velden aan de Israëlische kant van de grens in brand te steken.

Sinds de protesten begonnen op 30 maart, zijn 41 Palestijnen om het leven gekomen. Meer dan vijfduizend anderen liepen letsel op. De betogers hopen te bereiken dat vluchtelingen en hun nakomelingen ooit kunnen terugkeren naar hun oude grondgebied van voor de stichting van de staat Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher