Leenard Kanselaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 april 2018 door Leenard Kanselaar

Collectief afzeiken van prinses Amalia maakt mij boos

Ik stel me zo voor dat Amalia vanavond helemaal gaar thuis komt, haar smartphone pakt en gaat lezen wat er online allemaal over haar is geschreven.

Prinses of niet. #Amalia is gewoon een tiener van 14 (!!) die net als alle andere tieners lifestruggles kent en onzeker is. En dan zijn er zoveel volwassenen die een 14-jarig meisje online collectief afzeiken en de grond in trappen over haar gewicht. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Het maakt mij boos. Dit is gewoon ordinair pesten.

Weet je wat ik zie? Een volwassen vrouw met een prachtige uitstraling die duizend en één handjes geeft. Praat met slachtoffers van aardbevingen in Groningen. Geniet van Kensington, zónder smartphone. En de hele dag met al die camera's om haar heen perfect haar rol vervult.

En dat als 14-jarige...
Zonder gekozen te hebben voor een leven in de schijnwerpers.

Ik verwacht dat haar vader en moeder vanavond bij Amalia gaan zitten, haar aankijken en zeggen 'Amalia, wat ben je mooi.' En ik denk dat ze haar ouders dan niet gelooft. Vanwege haar leeftijd en deze droeftoeters.

En ik hoop dat jullie als lezer en ouder van tieners dit blijven zeggen tegen je kind. 'Wat ben je mooi'. Er komt veel op tieners af. Social media en het leven geeft hen vaak het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Daarom is de bevestiging van jou, als ouder, zo ontzettend belangrijk.

Deze blog van Leenard Kanselaar verscheen onlangs op zijn Facebookpagina.

Reacties

Zo is het, Leenard Kanselaar! Helemaal mee eens! Dank je wel voor je oproep om aan onze tieners en ook aan onze kroonprinses te blijven zeggen:'Wat ben je mooi!'
O
Helemaal mee eens !!!!! Ik vond haar supermooi en lief ! Moet ze uit frustratie over alle reacties een prinses worden met annorexia ?

Liever niet !!!,
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.