Nieuws

30 april 2018 door NOS | WNL | Noordhollands Dagblad

Partijvoorzitter wil niet dat lokale ChristenUnie in zee gaat met PVV

De ChristenUnie heeft de lokale afdeling in Den Helder te verstaan gegeven dat die niet met de PVV een college kan vormen. Partijvoorzitter Piet Adema (foto) van de ChristenUnie noemt die samenwerking "hoogst onverstandig", schrijven diverse media

Adema is "onaangenaam verrast” door het nieuws dat de lokale ChristenUnie en PVV en vier andere partijen het al bijna eens zouden zijn over een coalitieakkoord, laat de NOS weten. Hij onderstreept dat de denkbeelden van zijn partij te ver van de PVV afstaan. Hij gaat ervan uit dat de zorgen over de beoogde samenwerking met de PVV serieus worden genomen en tot een nieuw, verstandig besluit leiden.

De plaatselijke afdeling vindt echter dat de Helderse PVV zich gematigder opstelt en daarom met die PVV’ers wel te praten valt. Er zou in Den Helder een geheim akkoord zijn bereikt tussen de PVV, ChristenUnie, Beter voor Den Helder (met zes zetels de grootste), de Stadspartij, Behoorlijk Bestuur en de Seniorenpartij. Dit gebeurde zonder medeweten van de formateur in Den Helder, Jan Nagel.

Donderdag legt de Helderse ChristenUnie het voorlopige coalitieakkoord voor in een ledenvergadering. Carlo Assorgia, architect van de veelbesproken coalitie in Den Helder, verwacht dat de leden van de CU donderdag achter het coalitieakkoord gaan staan.

Foto: ChristenUnie

Reacties

Geef ze een kans!

En sta bidend achterhen!
REAGEER
S
Op 2:15 minuten wordt deze footage ondertiteld

https://www.youtube.com/watch?v=C_BjPy19bYs&t=88s
REAGEER
T
Ik vind het juist goed dat de CU in Den Helder met de gematigde PVV ' ers wil praten. Als de PVV geïsoleerd wordt dan bestaat de kans dat deze partij steeds meer radicaliseert en verhardt. Bovendien zit de CU landelijk in één kabinet met D66. Dus met een partij die niet uitblinkt in Bijbels denken. Maar misschien zie ik het verkeerd.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher