keppeltje

Nieuws

30 april 2018 door World Israel News | Dirk van Genderen

Christenen, moslims en atheïsten springen met keppels in de bres voor Joden

Duizenden mensen – Joden, christenen, moslims en atheïsten, hun hoofd bedekt met keppeltjes – demonstreerden vorige week week in Berlijn en in andere Duitse steden tegen het groeiende antisemitisme in Duitsland en ook elders in Europa.

Het kippa-protest was een reactie op een aanval op een 21-jarige Arabische Israëliër, die een keppeltje droeg in solidariteit met zijn Joodse vrienden. Een video, waarop de aanval werd vastgelegd, laat zien dat hij met een riem werd afgetuigd door een 19-jarige Syrische asielzoeker, die schreeuwt: ‘Yahudi’ – ‘Jood’ in het Arabisch. De dader is opgepakt door de politie.

De Duits-Joodse leider Josef Schuster adviseert Joodse mensen in grote steden uit veiligheidsoverweging zich zo te kleden en te gedragen dat ze niet herkenbaar zijn als Joden. Andere Joodse leiders hebben Schuster scherp bekritiseerd om dit advies. "Joden moeten hun kippa’s kunnen dragen zonder bang te zijn te worden aangevallen. We moeten onze Joodse identiteit niet verbergen, maar er juist trots op zijn," aldus rabbijn Yehuda Teichtal.

In Duitsland werden in 2017 1453 antisemitische incidenten gemeld, inclusief 947 in Berlijn. Er wonen 200.000 Joden in Duitsland. De meesten van hen zijn immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie.

De in Duitsland geboren Maram Stern, verbonden aan het World Jewish Congress, stelt dat de situatie in Frankrijk voor Franse Joden veel ernstiger is. "Ik maak me ernstige zorgen over de Joden die in Hongarije, Polen, Frankrijk, Bulgarije en zelfs in Engeland wonen. Het toenemende antisemitisme heeft te maken met de komst van heel veel – voornamelijk – moslim-migranten en de opkomst van rechts-extremisme."

Fiamma Nirenstein, Europa-expert van het Jeruzalem Centrum voor Algemene Zaken, stelt dat de enige oplossing voor het antisemitisme is dat alle Europese Joden naar Israël komen. "Er is in Europa veel haat tegen de Joden. Dit wordt momenteel aangewakkerd door de aanwezigheid van heel veel moslims in Europa."

Nirenstein ziet geen toekomst voor de Joden in Europa. "De kleine Joodse gemeenschappen in Europa kunnen zichzelf niet verdedigen. In Israël zijn ze veilig. We hebben een sterk leger dat ons beschermt."

Kees van Velzen legde onlangs in een video van Christenen voor Israël uit waarom een keppel zoveel reacties teweegbrengt:

Bovenstaand artikel verscheen via World Israel News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

J
Die Syrische vluchteling snapt niet dat de ellende niet van de Joden vandaan komt maar van zijn eigen 'broeders". Hij is net zo stekenblind als onze politici die al die Syriërs binnen halen. Zolang als Israel bestaat, probeert Syrie, Israel van de kaart te vegen , maar wie God's oogappel aanraakt komt vroeg of laat aan de beurt.

Fiamma heeft overigens de enige juiste oplossing, alleen vergist ze zich in haar motivering; niet het leger maakt dat Israel een veilige plaats is voor de Joden, maar JESHUA!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher