GGiN Leerdam

Nieuws

27 april 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. A. van Voorden aanvaardt beroep GGiN Leerdam

Ds. A. van Voorden zou worden losgemaakt van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) te Opheusden. Dat gaat niet door omdat de predikant een beroep uit Leerdam heeft aanvaard.

De predikant zou worden losgemaakt vanwege een vertrouwensbreuk tussen hem en de kerkenraad. Begin 2018 werd de kerkelijke gemeente in Opheusden op de hoogte gesteld van het conflict. Deze kwestie heeft veel impact op de bevolking van Opheusden. De plaatselijke GGiN telt maar liefst 3.000 gemeenteleden. 

De problemen die er waren leidden tot een gezamenlijk verzoek tot losmaking per 1 juni 2018. Nu Van Voorden eerder dan 1 juni een beroep heeft aangenomen, gaat die losmaking niet door, en zal er een gewoon afscheid gepland worden.

De dominee staat sinds 2010 in Opheusden op de kansel. Van Voorden is predikant sinds 2002; eerst diende hij de gemeente De Beek-Uddel. In 2010 keerde hij terug naar Opheusden. Voor zijn predikantschap was hij in hetzelfde dorp ouderling van de GGiN en directeur van de Rehobothschool.

Vanaf het moment dat de losmaking werd aangekondigd, ontving Van Voorden negen beroepen. De gemeente in Leerdam krijgt voor het eerst sinds 1946 een eigen predikant. De kerkelijke gemeente heeft onlangs nieuwbouwplannen aangekondigd (foto).

Foto: Born architecten Middelharnis

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher