Arjan Plaisier

Nieuws

26 april 2018 door PThU

PThU organiseert publiekscolleges over spiritualiteit in beweging

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) organiseert in mei, juni en juli drie publiekscollege over ‘spiritualiteit in beweging’ in Amsterdam. Deze colleges zijn voor iedereen toegankelijk. Spiritualiteit is actueler dan ooit. Steeds meer mensen zoeken het niet meer in de kerk maar in alternatieven zoals mindfullness, pelgrimages en reizen naar India. Terwijl in de kerk en de christelijke traditie juist een verrassende rijkdom aanwezig is aan spiritualiteit.

Tijdens deze drie publiekscolleges wil Arjan Plaisier (foto), docent Spiritualiteit aan de PThU, met de deelnemers nadenken over belangrijke vragen zoals: Hoe manifesteert God zich? Hoe vind je jezelf? Waar sta je in deze wereld? Vragen over spiritualiteit zijn niet nieuw en vandaag de dag nog steeds actueel. Grote theologen en denkers zoals Augustinus, Pascal en Luther zijn ook op zoek gegaan naar antwoorden over god, geloof en kerk. Aan de hand van deze voorbeelden wil Plaisier met de deelnemers op een toegankelijke manier spiritualiteit en zingeving onder de aan aandacht brengen: “Wij richten ons vooral op iedereen die nieuwsgierig is naar wat de christelijke traditie te zeggen heeft over spiritualiteit. Maar ook vrijwilligers of ambtsdragers die in kerken actief zijn en meer verdieping willen op gebied van onder andere pastoraat of evangelisatie zijn welkom”.

Over Arjen Plaisier
Arjan Plaisier is gespecialiseerd in bronnen en vormen van spiritualiteit. Hij beschikt over de kennis van spiritualiteit vanuit bijbelse, literaire en muzikale grote tradities. Daarmee stimuleert en verdiept hij ook het aspect van beleving. Plaisier studeerde theologie in Utrecht en promoveerde in 1996. Hij doceerde dogmatiek en filosofie aan de Theologische Hogeschool te Makassar, Indonesië. Als gemeentepredikant was hij werkzaam in Leersum en Amersfoort. Van 2008 tot 2016 was Plaisier scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. In diverse besturen en redacties van theologische vakbladen heeft hij zich steeds op het terrein van theologisch wetenschappelijk onderwijs en onderzoek bewogen. Momenteel is hij ook aan de missionaire Fonteingemeente te Apeldoorn verbonden.

Data en locatie
8 mei: De weg naar binnen
5 juni: Protestantse spiritualiteit
3 juli: Kansen voor het denkend hart

De college vinden op deze dagen plaats van 20.00 - 21.30 uur bij de PThU in Amsterdam.

Over de PThU
De PThU is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie, met vestigingen in Amsterdam en Groningen. De PThU staat voor gedegen en relevant theologisch onderwijs en onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher