Arie Boomsma

Nieuws

26 april 2018 door EO | NU.nl

Arie Boomsma en EO gaan weer samenwerken

Arie Boomsma gaat opnieuw samenwerken met de Evangelische Omroep (EO). De presentator (44) maakte dat woensdag bekend in RTL Late Night.

'Afgelopen jaren zijn de EO en Boomsma een eigen weg gegaan, maar is er op regelmatige basis contact geweest,' laat de EO weten. 'Recent zijn er gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van nieuwe programma’s. De ideeën zijn nog in een prille fase en om die reden kan er op dit moment inhoudelijk nog niets over gezegd worden.'

In 2009 gingen beide partijen uit elkaar nadat Boomsma poseerde in een homo-uitgave van het blad Linda. De samenwerking kwam nog meer onder druk te staan toen Boomsma's cabaretprogramma 'Loopt een man over het water' nog voor de eerste uitzending werd geschrapt.

Het meningsverschil van destijds lijken Boomsma en de EO inmiddels te hebben bijgelegd. De EO en Arie Boomsma vinden elkaar in de overtuiging dat verhalen over jongeren in de knel, vaak op zoek naar identiteit en erkenning een platform verdienen. “We zijn allebei ouder en wijzer geworden, en kijken met een positief gevoel zowel terug als vooruit,” stellen de EO en Boomsma in een gezamenlijke reactie.

Het is nog onduidelijk wanneer Boomsma aan de slag gaat bij de omroep en wat zijn rol precies wordt, voegt NU.nl toe. Op dit moment werkt de presentator bij Net5. In februari van dit jaar maakte hij bij de talkshow van Eva Jinek bekend daar niet langer exclusief voor te werken. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher