Rik & Jeffrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2018 door Jeffrey Schipper

Rik & Jeffrey over Bill Hybels, 100 jaar SGP en Melania Trump

Iedere woensdag bespreken Rik & Jeffrey in de CIP Podcast de meest noemenswaardige nieuwsberichten uit de christelijke wereld. Deze week spreken ze onder andere over het wangedrag van Bill Hybels, de 100ste verjaardag van de SGP en een opvallende foto met Melania Trump.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Willow Creek-voorman Bill Hybels is één van de meest invloedrijke voorgangers ter wereld en werd onlangs beschuldigd van manipulatie en machtsmisbruik. Rik: "Zeven vrouwen betichtten Hybels van ongepast gedrag. Om rust in de tent te brengen bij Willow Creek, is hij afgetreden. (...) Inmiddels heeft zijn kerk excuses aangeboden en toegegeven dat zijn slachtoffers niet serieus zijn genomen."

"De vraag is hoe bekende, grote kerkleiders zich op een normale manier opstellen en geen misbruik maken van hun machtspositie," vervolgt Rik. "In de ogen van velen zijn mensen als Hybels grote popsterren. In die zin is het gevaarlijk wanneer je heel bekend en geliefd bent."

De mannenbroeders van de SGP vieren deze week de 100ste verjaardag van de partij. Uitgerekend in het jubileumjaar is de discussie over de positie van de vrouw in de politiek weer opgelaaid. Jeffrey: "Het SGP-hoofdbestuur weigerde de Amsterdamse Paula Schot te feliciteren met haar lijsttrekkerschap. Uit de reacties is gebleken dat veel mensen, ook uit de SGP-achterban, het voor haar opnamen. Er is een voor SGP-vrouwen positieve ontwikkeling gaande."

Rik merkt op dat in onderwijsinstellingen en maatschappelijke functies vrouwen alle ruimte krijgen om leiding te nemen. "Als je 'a' zegt, moet je ook 'b' zeggen. Wanneer een vrouw een hoge functie mag innemen in de maatschappij, moet zij dat ook op het hoogste niveau kunnen doen, in de Tweede Kamer. We zullen de komende jaren zien hoe dit zich verder ontwikkelt."

Deze week viel het oog van Rik op een opvallende foto van Melania Trump. "Als ze met haar man Donald Trump in het openbaar verschijnt, ziet ze er vaak ongelukkig uit. Onlangs verscheen ze breed lachend op een foto waarbij ze naast Barack Obama, Trumps aartsvijand, stond. Journalisten hebben eerder geopenbaard dat het presidentschap van haar man een onaangename verrassing voor Melania was."

"Christenen roepen vaak op tot gebed voor Donald Trump. Het zou goed zijn als mensen in hun gebeden wat vaker aan zijn vrouw denken."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


CIP Podcast
- Crisis in de CGK: Otto Grevink heeft een boodschap - CIP Podcast
- 'Simply Jesus' werkt met coronatoegangsbewijs: begrijpelijk? - CIP Podcast
- Zijn niet-gevaccineerden de zondebokken van de samenleving? Otto Grevink antwoordt
- Is de coronapas een goed idee? Andries Knevel antwoordt in de CIP Podcast
- Andries Knevel stoort zich aan "gedram" van D66 - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Je praat als een moslim, Herman! 'Bedek je gezicht en blijf thuis, vrouwen, want wij mannen kunnen niet tegen vrouwelijke charme.' Mannen in dergelijke hoge functies zijn juist verantwoordelijk voor hun eigen daden. Bill Clinton anders ook maar schoonpraten? Jezus zei 'als je oog je tot zonde verleidt, ruk het uit.'
H
In geval van overspel wordt vaak gedaan alsof de man zich aan de vrouw heeft opgedrongen, maar meestal gaat het andersom. Vooral mannen in aanzien en met macht trekken veel vrouwelijke aandacht. Zeker als die mannen ook nog rijk zijn als b.v. Donald Trump. Die mannen kunnen daar niet altijd tegen en gaan dan ook vaak door de knieën. Als die vrouw later niet de koningin in het leven van die man blijkt te zijn of te worden, gaat ze mopperen. En dan krijg je kwesties als wat nu Bill Hybels is overkomen. En ook Donald Trump, zoals we allemaal weten