rick warren

God

26 april 2018 door Redactie

Rick Warren legt het verschil uit tussen christendom en andere religies

Wat maakt het christendom anders dan alle andere religies in de wereld? Volgens voorganger Rick Warren kan je die vraag het beste beantwoorden met de vraag: hoe kom je in de hemel?

“Als je vijftig willekeurige mensen vraagt: hoe kom je in de hemel? Dan krijg je allerlei andere antwoorden. Maar de meeste zullen zeggen dat je je weg naar de hemel kunt verdienen,” schrijft Warren op zijn website. De meest gebruikelijke antwoorden zijn: probeer goed te doen, doe je best en doe meer goede dingen in je leven dan slechte dingen. Deze antwoorden zijn echter gebaseerd op iemands goede daden; niet op genade.

'Je kan redding niet kopen, je kan het niet verdienen'

Daar zit precies het cruciale verschil in. Redding is geheel vrij en mensen hoeven het alleen maar te accepteren. "Je kan het niet kopen, je kan het niet verdienen."

Doen
Ieder ander geloof kan samengevat worden in één woord en dat is ‘doen’. Warren: “Je doet bepaalde dingen om in de hemel te komen of een bepaalde eeuwige beloning te krijgen of om Gods goedkeuring te krijgen.” 

Gedaan
Het christelijk geloof is ook met één woord samen te vatten en dat is ‘gedaan’. Warren legt uit dat Jezus Christus de ultieme prijs heeft betaald aan het kruis voor de redding van mensen. “Maar er zijn nog steeds veel mensen die moeite hebben om Zijn cadeau van redding te accepteren.”

Reacties

Het probleem is, dat niemand meer weet, wat het woord "GENADE" betekent!! Vroeger kon alleen een koning genade verlenen, als iemand ter dood was veroordeeld. Genade betekende niet, dat je niet meer schuldig bent, want je bleef schuldig, je leven lang, alleen het vonnis werd niet voltrokken! Zo is het ook bij de genade die wij door Jezus Christus ontvangen.
REAGEER
T
Je kan redding niet kopen, je kan het niet verdienen'

Daar zit precies het cruciale verschil in.

Wie over die redding enthousiast is zal het evangelie willen delen. Jezus maakt zijn naam waar... Jehosjoea betekent van God is het heil, God helpt, God redt.

19 in hem, Jezus, heeft heel de volheid willen wonen20 en door hem en voor hem alles met zich willen verzoenen, alles op aarde en alles in de hemel, door ?vrede? te brengen met zijn bloed aan het ?kruis. / Kolossenzen 1
REAGEER
Warren zegt: “Maar er zijn nog steeds veel mensen die moeite hebben om Zijn cadeau van redding te accepteren.”

Ze hebben er geen moeite mee; ze zien de waarde van het cadeau niet!

En dat komt weer doordat de meesten, die beweren het ontvangen te hebben, het cadeau zelfs niet (willen?) uitpakken.

Ook zij weten dus niet wat ze werkelijk ontvangen hebben.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher