bloedbad

Nieuws

26 april 2018 door Redactie

Bloedbad in Nigeriaanse kerk tijdens uitvaart

Een katholieke kerk in het midden van Nigeria is deze week aangevallen door dertig gewapende nomaden. Daarbij zijn twee priesters en zestien parochianen om het leven gekomen. In de regio zijn tot nu toe al honderden mensen vermoord. Dat meldt Christianity Today.

De politie verdenkt de Fulani groep van de schietpartij in Saint Ignatius Catholic Church in het dorp Mbalom. Volgens de plaatselijke overheid bestormden de aanvallers het gebedshuis op het moment dat daar een uitvaartplechtigheid plaatsvond. Naast de aanval in de kerk, zijn ook een 60-tal huizen in de omgeving verbrand en zijn alle voedselvoorraden meegenomen. Inwoners vluchtten naar omliggende dorpen.

De Nigeriaanse Muhammadu president Buhari reageert zeer ontzet. “Een plek van aanbidding schenden, priesters en parochianen vermoorden, is niet alleen verachtelijk, slecht en satanisch. Het is bewust gecalculeerd om religieus conflict te doen ontstaan in onze gemeenschappen.” Buhari kondigt een streng opgetreden aan tegen de daders.

Het dorp ligt in de provincie Benue, waar in het noorden voornamelijk moslims wonen en in het zuiden christenen wonen. Sinds januari heeft de Fulani groep tientallen christenen in Benue omgebracht.

Reacties

B
De islam blijft zichzelf bewijzen als de antichrist, net als de RK kerk, die als officiele leer heeft, dat het om dezelfde God gaat in islam en christendom.

De RK kerk met haar geestelijke misleiding, valse leer, seksueel misbruik, machtsmisbruik en moordpartijen tijdens de inquisitie e.d.

En dan worden er nu RK priesters en parochianen vermoord door de moslims; vanuit de dwaling van "dezelfde God" kan men moorden resp. vermoord worden.

Deze dwaling wordt dan vervolgens hier door de PKN ook geleerd.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

J
Dus in jouw manier van reageren is de PKN nu ook de antichrist?Zou vooral bidden voor Nigeria!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher