God

26 april 2018 door Stichting Friedensstimme

Evangelist Oleg overleefde een ernstig auto-ongeluk

Oleg Ljoebitsj werkt als evangelist in het hoge noorden van Rusland, in het district Tajmyr. Op 26 december j.l. ontvingen wij een verontrustend bericht, Oleg had een zwaar auto ongeluk gehad. In dit artikel vertellen we het verhaal, zoveel mogelijk in zijn eigen woorden.

Stichting Friedensstimme stelt honderd evangelisten in staat om zich volledig aan evangelieverkondiging te wijden en voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer.
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Stichting Friedensstimme

"Beste vrienden! Ik groet jullie hartelijk en feliciteer jullie met de geboorte van Christus," vertelt Oleg. "Gode zij dank voor jullie gebeden. Ik wil jullie graag vertellen hoe God gebeden verhoort en hoe Hij mij deze kerst een nieuw leven heeft geschonken. Gisteren, 25 december 2017, kwam ik vroeg in de morgen met zes broeders veilig thuis na een lange evangelisatiereis. Thuisgekomen rustten we een tijdje, waarna we ons gingen voorbereiden op de feestelijke kerstdienst. Ik reed weg met mijn personenbus omdat ik in Dudinka nog wat kinderen op wilde gaan halen. Nabij Dudinka botste ik op een vrachtwagen die stilstond op mijn rijstrook.

Gode zij dank bleef ik in leven. Om mij uit de auto te halen moest men met een kabel de auto open trekken. Mijn linkerbeen is ernstig beschadigd met twee fracturen. De chirurg die mij behandelde keek naar de foto’s van het ongeluk en zei: ‘God bestaat! Bij zulke ongelukken overleven mensen praktisch niet. Hoop ook verder op God, Hij zal je helpen met je genezing.’ Ze hebben mijn been in het gips gezet en toen mocht ik naar huis. De dokter zei dat ik twee maanden in het gips moet blijven.

Nu begrijp ik de mensen beter die in hun leven een auto-ongeluk hebben meegemaakt en hen die in hun leven iets hebben gebroken. Wat doet dat pijn!!! Nu ben ik aan het leren om me op een andere manier voort te bewegen met behulp van krukken. En ik dank God voor alles wat er in mijn leven gebeurt. Deze kerst zal ik mij herinneren met diep ontzag en grote vreugde! Achttien dagen voor dit ongeluk heb ik een openbaring van de Heere God gekregen. Er zou iets gaan gebeuren. Ik antwoordde en zei tot God: ‘Uw wil geschiede, Heere.’ Dat heb ik beschreven in een gedicht dat God mij gaf te schrijven. Dat gedicht luidt als volgt:

Ik verlaat onopgemerkt het leven, Misschien als de zon in het oosten opkomt. Als de aarde door de zon wordt verlicht Als ze wakker wordt uit haar slaap.
Misschien zal dat geen ochtend zijn Misschien weet ik niet alles. Alleen met mijn hart wil ik bidden Voor de levenden, tot Jezus, zelfs dubbel.
De wereld verdrinkt in de duisternis van de zonde Bloed en tranen zijn al lang met elkaar vermengd, Gods Zoon, stervend aan het kruis, Heeft betaald voor mijn redding!
Jammer, dat ik zo weinig kon arbeiden En niemand kon redden Vanaf mijn jonge jaren ben ik druk geweest En nu heb ik daar dubbel spijt van.
Het leven gaat door, heiligen gaan van ons weg Eén voor één naar het hemelse rijk Achterlatend mooie voorbeelden. Wat blijft er over na mij?
Ik wil naar het koninkrijk van eeuwig licht, Naar Jezus, mijn Christus, Om daar eeuwig te roemen en bidden Met de heiligen in het hemelse rijk.
Kracht ontbreekt me en ook de wil Om hier achter te blijven op deze aarde. "O, kom spoedig Jezus!" roep ik. Want anders verga ik in de duisternis.
Eens zal mijn stem verstillen En mijn ziel zal overgaan naar de hemel Daar zullen geen tranen meer zijn, geen geween Daar zal zaligheid zijn voor altijd!

Hoe wonderlijk verhoort God de gebeden van de christenen. Bid alstublieft ook voor mijn verder herstel. En wilt u ook met mij bidden voor de zorg die ik heb, hoe het nu moet met de evangelisatiereizen die wij ons hadden voorgenomen om die te ondernemen. De Heere zegene u en uw lieve kindertjes!"

Stichting Friedensstimme staat al 35 jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie bij hun evangelisatie- en zendingsactiviteiten. Bezoek hier de website van Friedensstimme en klik hier om het werk van de stichting te ondersteunen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher