Jan Rook

Levensverhaal

25 april 2018 door Hour of Power

Jan Rook: "Ik verloor niet alleen mijn dochter, maar ook God"

Jan Rook is gek op de natuur. Daarom is hij niet alleen bloemist van beroep, maar gaat hij ook regelmatig ‘bushcraften’, hij trekt er dan op uit in de natuur om daar bewust van te genieten. Jan: "Het is een mooie manier om de grootheid van God te zien."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Jan groeide op in een diepgelovig gezin, maar maakte op 14-jarige leeftijd iets vreselijks mee. Zijn oudere broer verongelukte. Jan vertelt: "Alles stond stil. Mijn leven was kapot. Je slaat de puberteit over, je bent ineens volwassen. Het heeft heel veel impact op me gehad. God was altijd een goede God, tót deze gebeurtenis. In de kerk hoorde ik dat het Gods wil was en dat veranderde mijn beeld van een goede vader in de moordenaar van mijn broer.

Ik ben heel lang, heel kwaad op God geweest. Uiteindelijk heb ik het verwerkt doordat ik er na een jaar of vier erachter kwam dat ik niet echt afscheid van hem heb genomen. Ik heb daar veel last van gehad. God gaf mij toen een beeld waarin ik mijn broer terugzag en Hij zei: heb rust, ga verder. Hij is bij mij. Dat heeft mijn godsperspectief zó veranderd. Ik zag Hem weer als goede vader die mijn trauma erkende."

Jan trouwde en samen met zijn vrouw waren ze in blijde verwachting van een tweeling, maar al bij de twintig weken echo kreeg hij te horen dat het kindje niet gezond was. Tóch besloten ze het kindje te houden. Jan: ‘Het was de beste keus die we ooit hebben gemaakt. We hebben haar verloren toen ze 32 weken oud was. Die week dat ze bij ons was, was de mooiste week die ik ooit heb gehad. In die week heb ik zoveel herinneringen gemaakt als een ander in een heel leven. Ik had dit nooit willen missen.

Ik ben heel kwaad op God geweest. Ik verloor niet alleen mijn dochter, maar ook God. Het werd mistig om mij heen. God was er wel, maar ik zag Hem niet. Na een jaar of twee trok de mist een beetje op en na een jaar of drie had ik weer een beetje het idee dat ik een connectie met God had. Een van de manieren waarop ik eruit ben gekomen is door bushcrafting. Dan lag ik daar in de natuur onder de sterrenhemel, en van binnen was ik woest. Maar dan keek ik naar de lucht en dacht ik: Hij moet er toch zijn. Lange tijd had ik een soort haat/liefde verhouding met God."

Vandaag
Momenteel maakt Jan - onder andere - rouwboeketten. Jan vervolgt: "In bloemen kan een heel stuk verwerking zitten, áls je er de tijd voor neemt. Ik probeer dat ook aan mijn klanten te laten zien; kijk hoe mooi elke bloem gemaakt is. In bloemen zie je ook hoe het met mensen zit. De ene heeft deze kleur en de andere een andere kleur. Samen zijn we een mooi boeket."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher