keppeltje

Nieuws

24 april 2018 door ANP

Duitse Joodse Raad raadt af om keppeltje in openbaar te dragen

De Centrale Joodse Raad in Duitsland raadt Joden af om in grote Duitse steden een keppeltje te dragen, schrijft het ANP.

Aanleiding voor de waarschuwing is een incident waarbij vorige week een Israëliër met een keppeltje op straat in Berlijn door een Syrische vluchteling met een riem werd aangevallen en mishandeld.

De president van de raad spreekt in Duitse media over een "keerpunt" voor de Duitse gemeenschap. Volgens cijfers van de politie in de Duitse hoofdstad is het aantal antisemitische incidenten sinds 2013 verdubbeld.

De chef van de raad Josef Schuster zegt het gevoeld te hebben dat men "in een groot deel van de Duitse gemeenschap begrepen heeft dat we bij een keerpunt terecht zijn gekomen".

Als het niet lukt om openlijk antisemitisme een halt toe te roepen, dan is dat volgens hem "ook een gevaar voor onze democratie".

Kees van Velzen legde onlangs in een video van Christenen voor Israël uit waarom een keppel zoveel reacties teweegbrengt:

Lees ook: Schokkende beelden: Jongen met keppeltje mishandeld in Berlijn.

Reacties

Moeten die daders niet aangepakt worden ipv de slachtoffers? Of ben ik nou gek...
REAGEER
Dit vind ik geen goed advies van de Duitse Joodse Raad. Als het gaat om de openbare ruimte, ligt voor mij in Europa de grens bij gezichtsbedekkende kleding als het om religieuze uitingen gaat.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher