kerkgebouw

Nieuws

25 april 2018 door Redactie

THDV en Noorderkerk organiseren inspiratiedag rondom kerkgebouw

Op DV 18 mei 2018 vindt in de Amsterdamse Noorderkerk een inspiratiedag plaats over de kracht, de geschiedenis en de theologie van het kerkgebouw. Bezoekers gaan na lezingen door dr. F.A. van Lieburg en dr. P.J. Visser de stad in om inspiratie op te doen.

THDV is een koepelorganisatie en onder deze koepel vallen veel verschillende activiteiten. We zijn een landelijke organisatie met ons zwaartepunt in Amsterdam. We werken voor vier doelgroepen: Prostituees, Verslaafden, Dak- en thuislozen, en Kinderen in armoede. Uit tijdschrift De Oogst delen we op CIP inspirerende verhalen.

Een andere tijd
Wat moet de kerk met al die gebouwen? Ze lijken te zijn gemaakt voor een andere tijd. Het ene na het andere gebouw wordt afgestoten. Toch blijkt uit onderzoek in Engeland dat 13 procent van de christelijke jongeren aan het denken werd gezet over geloof door bezoek aan een kerk.

Openen van kerkdeuren
Het februarinummer van de Oogst – magazine van Tot Heil des Volks (THDV) – was vorige maand volledig aan dit thema gewijd: ‘Mensen bereiken met het evangelie kan op veel manieren. De groep jongeren die aangeeft aan het denken gezet te zijn door het bezoeken van een kerk is groot genoeg om het openen van de kerkdeuren tot een prioriteit te maken.’ Als vervolg op dit nummer organiseert THDV samen met de Noorderkerk een inspiratiedag op vrijdag 18 mei.

Lezing en workshops
Deelnemers krijgen in de Noorderkerk lezingen te horen van Dr. F.A. van Lieburg en Dr. P.J. Visser. Van Lieburg neemt de Noorderkerk als uitgangspunt voor een lezing over kerkbouw in Nederland. Visser zal naast een theologische duiding van het kerkgebouw ook putten uit zijn ervaring als missionair predikant in de Jordaan. In de middag zijn er workshops in diverse kerken in het centrum van Amsterdam. Onder andere in de Jeruzalemkerk waar ds. B.J. van der Graaf toelicht hoe de gemeente door middel van culturele activiteiten een relatie legt met de buurt.

Ervaringen uitwisselen
De dag wordt afgesloten met het uitwisselen van ervaringen zodat deelnemers met concrete ideeën naar huis gaan. De organisatie: ‘Zo hopen we eraan bij te dragen dat de vele kerkgebouwen in Nederland en de mensen die erbij horen iets van Jezus zichtbaar maken.’ Pianist Ronald Koops verzorgt de muzikale omlijsting.

Opgeven kan via de website van THDV.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher