Iran Israël

Nieuws

24 april 2018 door Christenen voor Israël | Israël Today

'Israël voorbereid op mogelijke Iraanse aanval'

Een aantal Iraanse en Hezbollah-leiders dreigt de Joodse staat met vernietiging. Premier Benyamin Netanyahu reageerde op de nieuwe dreigementen en zei afgelopen vrijdag dat iedereen die Israël zou durven schaden een hoge prijs zal moeten betalen, schrijft Christenen voor Israël.

Een Iraanse brigadegeneraal waarschuwde afgelopen weekend dat de Islamitische Republiek gereed is Israël op elk moment aan te vallen, voegt Israël Today toe. Indien Israël zich blijft bemoeien met Irans pogingen om een stevige militaire voet aan de grond te krijgen in Syrië, dan krijgt de Joodse staat te maken met overweldigende vergeldingsacties.

Naar verluidt wil Iran haar invloed in Syrië gebruiken om doelen binnen de Israëlische staat aan te vallen. Dit omvat ook bewapening in Syrië, met inbegrip van de opbouw van de structuur van een moderne luchtmacht, met ook onbemande vliegtuigen, alsmede door wapen­transporten vermomd als humanitaire hulp en Iraanse militaire vluchten onder de naam van burger­lucht­vaart­maat­schap­pijen.

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zei vorige week dat Israël een directe confrontatie met Iran was aangegaan en dreigde zaterdag opnieuw om zijn indrukwekkende raketarsenaal te gebruiken tegen de Joodse staat. “De krachten van het verzet (Iran en de anti-Israëlische terreurbewegingen, red.) hebben vandaag het vermogen om met raketten elk doelwit in Israël te raken”, zei Nasrallah tijdens een toespraak.

Israël verwacht nu dat Iran een nieuwe aanval vanuit Syrië zal uitvoeren en dit is de reden dat het leger vorige week nieuwe satellietbeelden publiceerde die vijf Iraanse luchtmachtbases toonden in Syrië. Via deze bases transporteert de Islamitische Republiek wapens naar Syrië. Israël en het Amerikaanse leger werken naar verluidt samen om de Iraanse opmars richting de grens met Syrië op de Golan Hoogvlakte te stoppen.

Lees hier meer achtergrondinformatie op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

Het lijkt mij het beste als Israël zich niet met Syrië bemoeit. De mededeling over moderne Iraanse bewapening waarmee het Syrische regeringsleger zou worden geholpen, lijkt mij zwaar overdreven. Alleen de Russen brengen daar modern spul in. Verder wijs ik erop dat ik gedurende mijn leven nog nooit heb meegemaakt dat Israël niet waarschuwt voor dreigingen uit buurlanden, Israëliërs hebben een collectief 'Pre Traumatic Stress Disorder'.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher