Pakistan vlag

Nieuws

24 april 2018 door Jeffrey Schipper

Christen (25) levend verbrand na weigeren huwelijk met moslim

Een christelijke vrouw uit Pakistan is levend verbrand nadat ze weigerde om te trouwen met een islamitische man en zich tot de islam te bekeren. Dit laat Pakistan Today weten. Afgelopen zondag stierf de 25-jarige Asma Masih in het ziekenhuis nadat ze meerdere verzoeken van moslimmannen afwees.

Asma was aan het werk als huishoudelijke hulp in het noordoosten van Pakistan toen de aanval op haar werd ingezet, vertelt haar vader Yaqoob Masih. Op het moment dat de aanslag plaatsvond, bracht de vader een bezoek aan zijn dochter. Naar eigen zeggen zag hij met eigen ogen hoe Asma brandend naar dood tegemoet ging, terwijl de dader op de vlucht sloeg.

Nasir Saeed komt namens een Britse liefdadigheidsorganisatie (CLAAS-UK) op voor vervolgde christenen in Pakistan. Hij erkent dat christelijke vrouwen in het land worden behandeld als een goedkope grondstof. "Vaak worden ze gedwongen om met een moslimman te trouwen en zich tot de islam te bekeren."

"Als ze weigeren heeft dat ernstige gevolgen," vervolgt Saeed. "Soms worden ze ontvoerd of overgoten met een zuur. Helaas geeft de Pakistaanse politie deze zaken geen prioriteit." De dader van de aanslag op Asma Masih is inmiddels gearresteerd. 

Reacties

T
Het is een ten hemelschreiend onrecht, deze terreur van die islamitische mannen.
REAGEER
B
Het probleem is gewoon, dat men niet snapt, dat het om "dezelfde" God gaat in koran en Bijbel, zoals vele voorgangers en rabbijnen ons toch leren.

En Segers van de CU, die vaak zegt, dat "de islam een gelijkwaardige religie is".

In elk geval snappen de betrokkenen in bovengenoemd drama het wel: een verschil tussen dag en nacht, als het gaat om JHWH en de koranallah.

Moslims: jij moet moslim worden, allah aanbidden. Christenvrouw: ik wil trouw blijven aan JHWH, die ik in Yeshua heb leren kennen.

Duidelijk?

Shalom

Ben Kok (j-chr.pastor)
Ach Ben!

Niet alleen moslims doen verschrikkelijke dingen met andersgelovigen. Ook christenen hebben medemensen gedood omdat zij zich niet bekeerden.De wortel van dit kwaad is haat. Dezelfde haat die ook in jouw bange hart zo welig tiert.Dit gruwelijke misdrijf tegen deze christin zegt helemaal niets over de vraag of moslims en christenen wel of niet over dezelfde God spreken.Het zegt iets over mensen die zich opwerpen als strijders voor hun godsdienst en met ijver in Naam van God of Allah anderen hun wil opleggen.
Toon meer antwoorden (14)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher