Jan Leyers

God

25 april 2018 door Jeffrey Schipper

Jan Leyers: "De kerk is nu de plek waar je het meest vrij bent"

Toen Jan Leyers een jaar of 11 was, moest hij kiezen tussen de Beatles en de biechtstoel. Jan Leyers koos voor de belofte van vrijheid en avontuur die besloten lag in de popcultuur van de jaren zestig en zeventig, en zei de kerk vaarwel, schrijft de EO.

In het EO-programma Adieu God? merkt Leyers op dat de sfeer in de kerk in de loop der jaren totaal is veranderd. "Vroeger was de kerk een beklemmende plek. Vandaag de dag is de kerk de plek waar je het meest vrij bent. Je wordt er niet gefouilleerd. Dat gebeurt wel in ieder popfestival of museum. Dus eigenlijk zijn de vrijplaatsen veranderd."

Bekijk een fragment en klik hier om de volledige uitzending terug te kijken:

Reacties

Welke vrijheid? Ook in een kerk kan men zich niet vrij voelen.

Vrijheid kan om meerdere redenen zijn ingeperkt omdat dit een menselijk doel kan dienen. Dat doel kan afwijken van Gods bedoelingen en richtlijnen zoals neergelegd in de Bijbel. Vrijheid kenmerkt zich door te mogen zijn wie je bent in Christus met inachtneming van Zijn Woord. Afwijkende Interpretaties van mensen kurnen daarbij een remmende factor zijn. Veel scheuringen ontstaan door de vasthoudendheid van hen, die menen dat alleen zij het juist zien.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher