Afghanistan

Nieuws

21 april 2018 door Leeuwwarder Courant | Omroep Friesland | RD

Christelijk gezin uit Friesland toch niet uitgezet naar Afghanistan

Het christelijke Afghaanse gezin met drie kinderen uit Burgum mag blijven. Staatssecretaris Mark Harbers van asielzaken heeft zijn bevoegdheid gebruikt om op basis van humanitaire redenen asiel te geven, schrijven diverse media.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder weten dat Afghanistan veilig genoeg is. De raad van het Friese Tytsjerksteradiel is het daar niet mee eens en nam om die reden in januari unaniem een motie aan om uitzettingen uit de Burgumer gezinslocatie naar Afghanistan stop te zetten. Vorige week vrijdag werden ze van hun bed gelicht en naar Zeist gebracht. 

Vrijdag maakte staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid bekend dat hij het christelijke gezin om humanitaire redenen toch toestemming geeft om in Nederland te blijven. Ds. M. E. Buitenhuis, predikant van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Noardburgum, heeft dat vrijdagmiddag bevestigd. In deze kerk werd het gezin vorig jaar maart gedoopt.

Alle Afghaanse christenen zijn ex-moslim en kunnen hun geloof niet openlijk belijden. Zelfs hardop zeggen dat je christen bent, is gevaarlijk. Afghanen die zich bekeren tot het christendom, worden vaak letterlijk voor gek verklaard. Sommigen lopen het risico door hun familie te worden gemarteld of vermoord. Anderen raken hun baan en huis kwijt. Afghanistan bezet de tweede plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal een woonplaats toewijzen voor de familie.

Reacties

Ik ben dankbaar voor deze beslissing. Ik hoop dat dit gezin zich mag vestigen te midden van degenen die zich hebben verzet tegen de uitzetting. Na alle stress zal het gezin behoefte hebben aan rust en vriendschap.
Hoe is het mogelijk dat christenen uitgezet worden en al helemaal naar Afghanistan, waar alle christenen vervolgd worden. Dit is niet te begrijpen. God zij dank dat dit gezin gered is. Ik wens ze Gods zegen toe.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher