Nieuws

23 april 2018 door Open Doors

Hany voordat hij werd doodgeschoten: ‘nee, ik ben christen’

‘Nee, ik ben christen.’ Dit zijn de laatste woorden van Hany, de zoon van Nadia uit Egypte. Op 26 mei 2017 gaat Nadia met haar gezin en andere familieleden een dagje uit. Wat een gezellige dag had moeten worden, eindigt in een drama voor Nadia, schrijft Open Doors.

“We gingen samen met familieleden uit het buitenland een dagje op bezoek bij een klooster. We hadden veel plezier samen.” Nadia herinnert zich het moment dat ze kwamen aanrijden bij het klooster. “Er liepen mannen met wapens. Ik dacht dat ze daar waren om ons te beschermen, maar het tegenovergestelde was waar.” De mannen schoten de banden van hun bus kapot en kwamen binnen.

“Mijn schoonzoon zat voorin de bus. De terroristen dwongen hem te bekeren tot de islam. Mijn schoonzoon liet het kruisje op zijn pols zien en zei: ‘Nee, dat doe ik niet. Ik ben christen.’” Toen schoten ze hem dood. Alle mannen in de bus worden voor dezelfde keuze gesteld. “Ze stopten bij mijn zoon Hany. Ook hij liet zijn pols zien. En hij zei: ‘Nee, ik ben christen.’ Hany werd doodgeschoten.”

“Misschien zou je denken dat ik als moeder wilde dat mijn zoon een andere keuze had gemaakt. En ja, ik ben enorm verdrietig dat hij overleden is, maar ik ben zo dankbaar dat hij God niet heeft verloochend.”

Nadia overleefde de aanval. Ze raakte wel ernstig gewond aan haar arm omdat de terroristen in het wilde weg schoten. “Zonder Gods hulp en troost had ik het niet gered.”

Dit bericht verscheen eerder op de Facebookpagina van Open Doors.

Reacties

S
Ik kan u niet alleen laten met uw betoog, br. B. K., ik moet u supporten en de reacties hom noch kuit onder ogen zien. Moordenaars zullen het Koninkrijk níét beërven en wat zal er gebeuren met degenen die hen bijval verlenen. Toevallig werd gisteren in de prediking iemand geciteerd (kon zo gauw niet verstaan wie het was) die ooit gezegd had: als je Christen bent en je hebt het niet hoeven bekopen met de dood dan heb je iets uit te leggen. Iedereen, nou ja velen, schoten in de lach.
B
Hi Sola,

Inderdaad, ik heb Ron van der Spoel , PKN voorganger, medewerker Open Doors, horen zeggen, dat hij in Nederland geen ervaring met vervolging had.

Dat geeft te denken, ik wel en jouw citaat lijkt wat ver te gaan, maar is in sommige islamlanden gewoon waar en dat kon hier ook wel es meer zo gaan worden.

https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/-de-koran-is-niet-goddelijk-en-dus-niet-onfeilbaar-~aefa0791/

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher