PKN

Nieuws

20 april 2018 door Groot Nieuws Radio

Wat wordt er besproken tijdens de PKN-synode?

Donderdag 19 en vrijdag 20 april vergadert de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in Nieuw Hydepark in Doorn. Wat wordt er deze week besproken? Maarten Stolk, redacteur Kerk en Godsdienst bij het Reformatorisch Dagblad, geeft antwoord in gesprek met Groot Nieuws Radio.

Stolk: "De synode spreekt verder over kerk 2025, hoe de kerk er in de toekomst uitziet. Er wordt namelijk al heel lang gesproken over reorganisatieplannen." Ook praten de synodeleden over maatregelen om de mobiliteit van predikanten te bevorderen. "Veel predikanten blijven op één plek, en soms is het nodig dat er meer doorstroom is. Om dat te bevorderen is het idee om na 12 jaar een mogelijkheid te geven om uit elkaar te gaan. Vandaag staat dit op de agenda om verder over te praten." 

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Reacties

B
Zie een vorige PKN synode

https://tora-yeshua.nl/2010/11/pkn-synode-1112-nov-islam-gelijkwaardig-koranallah-en-de-ene-ware-god-in-de-bijbel-jhwh-dezelfde/

Alleen de Tora-Yeshua gemeente protesteerde, de rest van de beminde gelovigen in en buiten PKN vond het wel best.

En nu vergadert men dan over de leeglopende PKN met voorgangers als "vliegende keep", die de kudde tot "zegen" moeten zijn met politieke correctheid en "alles moet kunnen".

Shabbath shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher