Israël Palestijnen

Nieuws

20 april 2018 door Jeffrey Schipper

Columnist hekelt "kansloos cadeautje" D66 en ChristenUnie voor jarig Israël

"De islamitische onwil om de Joden hun definitieve plek te gunnen zal altijd blijven bestaan, ook al lijkt het tij nu gekeerd," onderstreept Ernst Lissauer. De columnist reageert via Opiniez.com op een door de ChristenUnie en D66 gelanceerd plan om bij te dragen aan een oplossing voor het Israëlische-Palestijnse conflict.

Coalitiepartijen D66 en ChristenUnie nemen gezamenlijk het initiatief om een fysieke verbindingsroute tussen Gaza en de Westelijke Jordaanoever dichterbij te brengen. Ook stellen de coalitiepartijen voor dat Nederland zelf actief bijdraagt aan de totstandkoming van de verbinding tussen Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Een dergelijke verbinding zorgt voor toegang tot medische zorg, mogelijkheden tot familiehereniging en substantiële handelsstromen tussen Gaza en de Westoever.

Lissauer: "Met de bewezen uitdrukkelijke wens (van Hamas) om Joden te vermoorden en een ultieme Holocaust te starten is het Arabische antwoord op de verloren oorlogen tegen Israël in hun eigen gezicht ontploft. (...) D66 en de ChristenUnie denken nu de oplossing in huis te hebben, want ze gaan voorbij aan de jihad, die dit alles heeft veroorzaakt. Tenminste ik hoop dat die naïviteit aan dit plan (dat niet nieuw is) ten grondslag ligt."

Ondertussen rukken Iraanse militanten op in Israëls buurland Syrië. "Het te stichten sjiietische kalifaat met een corridor naar de Middellandse Zee komt gestaag naderbij," maakt Lissauer duidelijk. "Maar dat probleem los je natuurlijk helemaal op als je het grootste probleem in het Midden-Oosten en de wereld aanpakt: het Israëlisch-Palestijnse probleem," besluit hij cynisch.

Lees hier het volledige commentaar van Ernst Lissauer. Lees ook: Israëlisch-Palestijns conflict: ChristenUnie en D66 presenteren plan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher