Timzingt

God

20 april 2018 door Jeffrey Schipper

Timzingt wijst op Kerklozen 2.0: evangelische kerkverlaters

"Ik kom ze steeds vaker tegen. Kerklozen 2.0: evangelische/charismatische kerkverlaters," merkt cabaretier Timzingt op in een nieuwe column voor EO Visie.

Timzingt herinnert de EO-lezers nog even aan de Kerklozen 1.0: christenen die vanuit de traditionele kerk in een evangelische gemeente terechtkwamen. "Sloom zingen met een orgel, een man in een jurk en geen heilige Geest, dan krijg je dat, kerkverlating." Inmiddels zijn we in het tijdperk van de Kerklozen 2.0 terechtgekomen. "Dit gaat om kerklozen uit kerken die bekendstaan om overspannen enthousiasme, rock-n-roll-worship, missie, visie, elan, heilige Geest, gaven, discipelschapstraining, enzovoorts."

Deze mensen zijn volgens Timzingt heel wat ervaringen rijker en illusies armer. "Het gewone leven is niet zo radicaal flitsend als ze horen in de kerk."

Lees ook: Waarom christenen de evangelische beweging verlaten.

Lees hier de volledige column van Timzingt.

Reacties

A
Je hebt ook Kerklozen 0.0. Dat is een gigantische groep mensen die in duizelingwekkende cijders al jaren in een grote exodus de tradionele kerken verlaat. Die groep wordt nogal eens vergeten. Waarschijnlijk omdat je ze niet meer tegenkomt op ‘christelijke feestjes’.Gelukkig dan maar dat er, volgens Tim, nog wel wat Kerklozen 2.0 terugkeren naar de ‘traditionele kerken’ misschien hebben zij nog ergens genoeg geloof, enthousiasme, visie en passie om het licht onder de korenmaat vandaan te halen of als laatste bezoeker het licht uit te doen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher